google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Κορωνοϊός: 83 νεκροί, 52 νέα κρούσματα – 1.884 συνολικά
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Κορωνοϊός: 83 νεκροί, 52 νέα κρούσματα – 1.884 συνολικά

ΚορωνοϊόςΆλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 83, ενώ ανακοινώθηκαν ακόμα 52 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.884.

Στην Ελλάδα καταγράφονται:

52 νέα κρούσματα – 1.884 συνολικά.

84 διασωληνωμένοι – 67 ετών μέση ηλικία. 67% με υποκείμενο νόσημα. 77% ηλικιωμένοι. 14 έλαβαν εξιτήριο.

Άλλοι 2 νεκροί σήμερα – 83 συνολικά – 23 γυναίκες οι υπόλοιποι άνδρες, με μέση ηλικία 74 έτη.

Έχουν ελεγχθεί 32.528 δείγματα μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η χρήση μασκών από ευρύ κοινό δεν υποστηρίζεται και φέρει κινδύνους. Όπως επισήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο κίνδυνος είναι να μολυνθείς από άγγιγμα και επαναχρησιμοποίηση, αλλά και δυσκολία αναπνοής, ψευδή αίσθηση από άλλα μέτρα, όπως απόσταση και πλύσιμο χεριών.

Αναφερόμενος στη στρατηγική για τα τεστ, είπε ότι πρέπει να έχει κριτήρια επιλογής. Όταν είσαι στην περίοδο επώασης όλα τα τεστ θα είναι αρνητικά. Είναι αδύνατο να αναγνωρίσουμε όλα τα άτομα χωρίς να ελέγχουμε μαζικά όλους. Ο μαζικός έλεγχος είναι σαν το πείραμα της Ισλανδίας, μιας χώρας με πολύ μικρό πληθυσμό. Όπως είπε, παρακολουθούμε τα μοριακά τεστ για τη διάγνωση και τεστ για αντισώματα αν πέρασε στη νόσο.

Θα φθάσουμε γρήγορα σε σημείο που θα χρησιμοποιείται το μοριακό και το τεστ αντισωμάτων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, σημείωσε. Παραμένουμε τη φάση του μετριασμού. Η φυσική απόσταση σε αυτή την φάση είναι πιο αποτελεσματική από τα τεστ. Η θνησιμότητα παγκοσμίως έχει δείξει υψηλά δεδομένα, στις ηλικίες 65 και άνω. Στην πατρίδα μας εξακολουθεί να παραμένει στα πλαίσια της αναμενόμενης. Νίκη δική μας και δικιά σας, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.


0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page