google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Μαρμάρινη προτομή εντοπίστηκε θαμμένη μέσα σε κτήμα στο Ζευγολατιό Κορινθίας
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Μαρμάρινη προτομή εντοπίστηκε θαμμένη μέσα σε κτήμα στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Αντιμέτωπος με μια φοβερή έκπληξη ήρθε ένας αγρότης στο Ζευγολατιό Κορινθίας πριν λίγες μέρες. Σε γεωργικές εργασίες που εκτελούσε με μηχανικά μέσα, έφερε στο φως μια μαρμάρινη προτομή αγάλματος, μάλιστα μεγάλου μεγέθους! Έκπληκτος ο αγρότης κάλεσε αμέσως την Αστυνομία και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κοινότητας Ζευγολατιού Γιάννη Παπαδημητρίου. 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας επικοινώνησε άμεσα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και με τη συνοδεία των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο μετέφεραν την προτομή στην έδρα της Εφορείας στην Αρχαία Κόρινθο. 

Είναι γνωστό ότι στην περιοχή των παλιών διοδίων του Ζευγολατιού Κορινθίας, έχει ανασκαφεί αρχαιολογικός χώρος, Ρωμαϊκών Λουτρών και ενδεχομένως το εύρημα να έχει σχέση μ’ αυτό, ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι βρέθηκε στην επιφάνεια του εδάφους και όχι μετά από σκάψιμο. 

Σε κάθε περίπτωση το λόγο έχουν οι ειδικοί, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, εν προκειμένω και οι οποίοι θα αποφανθούν αν είναι αρχαία η προτομή και ποιας περιόδου.

Με πληροφορίες από το anagnostis.org

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page