google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Με το Steam Direct, κάθε developer θα μπορεί να ανεβάσει και να πουλάει το PC παιχνίδι του στο Steam
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Με το Steam Direct, κάθε developer θα μπορεί να ανεβάσει και να πουλάει το PC παιχνίδι του στο Steam

Μπορείτε

caa396cb17e65e57d8579c73adf6258c









Το Steam, το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα παιχνιδιών για PC, προχωρά σύντομα σε μια σημαντική αλλαγή η οποία αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων παιχνιδιών.


Τα 5 τελευταία χρόνια, το Steam μέσω της λειτουργίας Greenlight έδινε τη δυνατότητα στην ίδια την κοινότητα να ψηφίζει για το ποια παιχνίδια θα έπρεπε να φιλοξενούσε προκειμένου αυτά να είναι διαθέσιμα προς πώληση. Ακόμα όμως και μετά από τη ψηφοφορία, η Valve στην οποία ανήκει η υπηρεσία, είχε τον τελευταίο λόγο. Πλέον όπως ανακοινώθηκε, η Valve θα καταργήσει οριστικά την όλη αυτή διαδικασία και έτσι καθένας θα μπορεί να ανεβάσει στο Steam τη δική του δημιουργία με ελάχιστους περιορισμούς.

Η νέα λειτουργία που θα αντικαταστήσει το Greenlight ονομάζεται Steam Direct και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της την προσεχή άνοιξη και οι ελάχιστοι περιοιρσμοί που υπάρχουν σε σχέση με το παρελθόν, έχουν σκοπό να διατηρήσουν ψηλά το επίπεδο των προσφερόμενων παιχνιδιών μέσω της πλατφόρμας. Ένα από τα μέτρα αυτά είναι η πληρωμή ανά παιχνίδι ενός ποσού το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί, από μια εταιρεία ή έναν ανεξάρτητο δημιουργό, προκειμένου αυτός να μπορεί να το διαθέσει μέσω Steam. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το παιχνίδι θα εμφανιστεί στο Steam αφού η Valve ξεκαθαρίζει ότι έχει τον τελευταίο λόγο και ότι θα προχωρήσει σε δοκιμή για να εξασφαλίσει ότι το παιχνίδι δουλεύει κανονικά και δεν είναι αντίθετο σε νόμους περί πορνογραφίας ή άλλου απαγορευμένου περιεχομένου.

Το νέο σύστημα δε θα περιλαμβάνει πλέον κάποιου είδους ψηφοφορίας ενώ η Valve αναφέρει ότι σε συζητήσεις της εταιρείας με αρκετούς δημιουργούς παιχνιδιών για το ποιο κρίνουν ότι θα ήταν το κατάλληλο κόστος χρέωσης προκειμένου να μπορεί να ανεβάσει κάποιος τη δημιουργία του, έχει λάβει απαντήσεις που κυμαίνονται από $100 έως $5000. Έτσι η εταιρεία διευκρινίζει ότι χρειάζεται να πάρει υπόψη της αρκετούς παράγοντες πριν ανακοινώσει την τιμή που θα ισχύει από την άνοιξη. Στα πλαίσια της ανακοίνωσης, η Valve ανακοίνωσε ακόμα ότι η λειτουργία εύρεσης του κατάλληλου παιχνιδιού ανάλογα με τον χρήστη, έχει πολύ καλά αποτελέσματα ενώ η ίδια η εταιρεία αναπτύσσει τρεις VR τίτλους.

Πηγή:insomnia.gr

Μπορείτε να σχολιάσετε το άρθρο και στο forum μας κάνοντας κλικ εδώ.

2 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page