google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Νέες αυξήσεις έρχονται στα τιμολόγια της Vodafone από 04/02 | Αυξάνεται το κέρδος για τον συγκεκριμέ
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Νέες αυξήσεις έρχονται στα τιμολόγια της Vodafone από 04/02 | Αυξάνεται το κέρδος για τον συγκεκριμέ

vodafone

Σε μία νέα κίνηση αύξησης των κερδών της αλλά και πιθανής μείωσης των πελατών της προχωράει η Vodafone με τις αυξήσεις που πρόσφατα ανακοίνωσε σε διάφορα προγράμματα συμβολαίου κινητής και καρτοπρογράμματος.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της Vodafone για τις νέες αυξήσεις την οποία αμέσως μετά θα σχολιάσουμε.


«Τιμολογιακές αλλαγές σε Προγράμματα Συμβολαίου Κινητής και Καρτοπρογράμματος για Επαγγελματίες και τιμολογιακές αλλαγές σε επιπρόσθετα πακέτα Mobile Internet και Mobile Broadband για Επαγγελματίες και Ιδιώτες.

02 Ιανουαρίου 2019



Η εταιρεία VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ (Vodafone) ανακοινώνει ότι:

Από 04/02/2019, αυξάνεται η ονομαστική τιμή του παγίου των παρακάτω εμπορικά και μη εμπορικά διαθέσιμων προγραμμάτων και πακέτων ως εξής: Κατά €5,18 στα: My Business RED 1/1N/2/2N/2 Extra/3/3N/3 Extra/4, My Business RED Pass 1/2/3, My Business RED+ 1/2/3(1ο μέλος). Κατά €4,36 στα: My Business 1/2/2 N/2 Old/3 P/3/3 N/3 Old/4/4 P/4 N/4 Old,My Business Ελεύθερα 1/2/3.Κατά €2,40 στα:Ευέλικτο Επαγγ 90/180/300/420/540/720/960/1500 ενώ δεν υπάρχει καμία μεταβολή στα μηνιαία πάγια των επιπρόσθετων επιλογών χρόνου ομιλίας που είναι συμβατά με όλα τα παραπάνω προγράμματα χρήσης. Κατά €2,80 στα:Βασικό Επαγγ,Βασικό Επαγγ+Σταθερό,Νέο Επαγγ90+Ενδ/κό 60,Νέο Επαγγ180+Απεριόρ. Ενδ/κές, Νέο Επαγγ180+Ενδ/κό 60, Νέο Επαγγ90+Απεριόρ.Ενδ/κές. Κατά €2,80 στα: Εταιρικό Καρτοπρόγραμμα Extra Talk 1/2/3/4, Νέο Εταιρικό Καρτοπρόγραμμα Extra Talk 1/2/3, Εταιρικό Καρτοπρόγραμμα Extra Surf 1/2, Νέο Εταιρικό Καρτοπρόγραμμα Extra Surf 1/2,Εταιρικό Καρτοπρόγραμμα 350, Εταιρικό Καρτοπρόγραμμα Βασικό. Κατά €1,50 η ονομαστική τιμή του παγίου των παρακάτω εμπορικά διαθέσιμων προγραμμάτων Vodafone Mobile Broadband 2GB/5GB/10GB/20GB και των αντίστοιχων 2GB/5GB/10GB/20GB με δυνατότητα sharing. Κατά €2,50 η ονομαστική τιμή των παρακάτω εμπορικά διαθέσιμων  Extra Mobile Internet πακέτων 1,2GB/2GB/5GB/10GB/20GB και Family Mobile Internet  2GB/5GB/10GB/20GB.Κατά 1,00€ η ονομαστική τιμή των Extra Mobile Internet πακέτων με δυνατότητα sharing 500MB/750MB και κατά  3,50€ η ονομαστική τιμή των Extra Mobile Internet πακέτων με δυνατότητα sharing1,2GB/2GB/5GB/10GB/20GB.

Όλες οι ανωτέρω τιμές στα μηνιαία πάγια κινητής περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24% και το φόρο κινητής που έχει υπολογιστεί βάσει του μηνιαίου παγίου χωρίς έξτρα χρεώσεις ή επιπρόσθετες υπηρεσίες.

Όλες οι ανωτέρω τιμές Mobile Broadband και Mobile Internet πακέτων περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.

Οι ανωτέρω μεταβολές στα προγράμματα Κινητής, Vodafone Mobile Broadband και Extra Mobile Internet πακέτα με δυνατότητα sharing ισχύουν για όλους τους νέους αλλά και τους υφιστάμενους επαγγελματίες συνδρομητές εφόσον έχει παρέλθει η ορισμένη διάρκεια του χρόνου της σύμβασης τους.

Οι ανωτέρω αλλαγές στα  Extra Mobile Internet πακέτα ισχύουν για όλους τους νέους και τους υφιστάμενους ιδιώτες & επαγγελματίες συνδρομητές. 

Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού (προ ΦΠΑ:για μέχρι €50 12%/€50,01-€100 15%/€100,01 -€150 18%/€150,01 και άνω 20%).

Δυνάμει των ανωτέρω αλλαγών, οι συνδρομητές που επηρεάζονται έχουν το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής τους αζημίως (εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις),εντός δύο μηνών από την ημερομηνία εφαρμογής τους.  Σημειώσεις:. Η ογκοχρέωση για την πλοήγηση στο διαδίκτυο γίνεται ανά KByte,με ελάχιστη χρέωση το 1ΚΒyte ανά σύνδεση(1MByte=1.024KBytes). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.vodafone.gr . »

Όπως σας υποσχεθήκαμε πιο πάνω λοιπόν θα σχολιάσουμε την συγκεκριμένη ανακοίνωση της Vodafone για τις νέες αυξήσεις.

Όπως φαίνεται λοιπόν ο καινούργιος χρόνος μπήκε για τα καλά πιο βαθιά στις τσέπες των συνδρομητών της Vodafone καθώς με το καλημέρα της νέας χρονιάς και πιο συγκεκριμένα στις 2 του πρώτου μήνα του χρόνου η Vodafone προχώρησε σε ανακοίνωση των αυξήσεων σε συμβόλαια και καρτοπρογράμματα οι οποίες καθώς φαίνεται θα ισχύσουν από τις 4 Φεβρουαρίου του 2019.

Είναι πράγματι αλήθεια ότι αν θέλεις να κλείσεις εύκολα και γρήγορα την επιχείρησή σου απλά ανεβάζεις τις τιμές στο ζενίθ, δεν πατάει πελάτης, δηλώνεις όμορφα και ωραία μία πτώχευση και αυτό ήταν. Το έκλεισες το μαγαζάκι.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και βέβαιοι ότι η Vodafone έχει αυτό τον σκοπό αλλά το σίγουρο είναι ένα, ότι θα υπάρξει διαρροή  συνδρομητών-πελατών της στους άλλους παρόχους αφού δεν πρόκειται κανείς να δεχτεί έτσι αδιαμαρτύρητα τις νέες αυξήσεις.

Αυξήσεις οι οποίες γίνονται σε μία εποχή όπου οι περισσότεροι καταναλωτές κοιτάζουν και λογικό είναι να την βγάλουν φθηνά έχοντας στην κατοχή τους κατά πλειοψηφία μόνο καρτοκινητά και όχι συμβόλαια και καρτοπρογράμματα.

Αυτή η πολιτική της συγκεκριμένης εταιρείας δείχνει ότι δεν την ενδιαφέρει το αν θα χάσει πελάτες αλλά παρά μόνο φυσικά το πως θα αυξήσει το μερτικό της.

Ναι αλλά όμως αν χάσει τόσο μεγάλο ποσοστό πελατών από τις αντιδράσεις που αναμένεται αν υπάρξουν τότε πως θα αυξηθεί το μερτικό της;

Η απάντηση είναι απλή.

Είναι παράλογο να κάνεις αυξήσεις την στιγμή που το καταναλωτικό κοινό δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα με αποτέλεσμα σαν επιχείρηση να δείχνεις ότι θέλεις να διώξεις τους πελάτες σου χωρίς όμως στην πραγματικότητα αυτό να επιδιώκεις.

Επιδιώκεις μόνο να μπει περισσότερο χρήμα στην τσέπη σου όπως κάθε εταιρεία αφού αυτός είναι και ο σκοπός των εταιρειών άλλωστε.

Θα είναι καλό να παρέμβει ουσιαστικά πλέον η ΕΕΤΤ και με τσουχτερά πρόστιμα να βάλει τέλος στις αυξήσεις που ούτως ή άλλος η συγκεκριμένη εταιρεία μία φορά τον χρόνο κάνει.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στις αυξήσεις ακόμα και στην καρτοκινητή αφού η συγκεκριμένη εταιρεία, η πιο φτηνή καρτοκινητή που έχει είναι στα δέκα(10)€, καταργήσαν δηλαδή και την πεντάευρη κάρτα. Αν είναι δυνατόν! Τα 25€ για την μεταφορά του καρτοκινητού σε άλλο πάροχο όμως μια χαρά ξέρουν και οι τρεις πάροχοι να τα παίρνουν.

Πράγμα το οποίο ξεκίνησε από πέρυσι όπου και οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μαζί αποφάσισαν να χρεώνουν την μεταφορά του καρτοκινητού από τον έναν πάροχο στον άλλο με χρέωση 25€! Από τα οποία 25€ τα 5€ είναι το κόστος της κάρτας sim που μέχρι πρότινος τις έδιναν δωρεάν με την σέσουλα έξω από supermarket αλλά ακόμα και σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, ενώ τώρα τις χρεώνουν. Υπολείπονται όμως και άλλα 20€ για να συμπληρωθούν τα 25 τα οποία 20€ όμως υποτίθεται ότι μένουν στην κάρτα.

Ρώτησε κανείς τον καταναλωτή αν έχει όρεξη να πληρώσει τόσα λεφτά για να αγοράσει αέρα κοπανιστό στην ουσία για να αλλάξει πάροχο στο καρτοκινητό του αφού προφανώς στον πάροχο που ήταν μέχρι τώρα δεν έχει μείνει ικανοποιημένος; Μάλλον όχι!

Είναι προφανές πλέον ότι πρέπει οι αρμόδιες αρχές και κατά κύριο λόγο η ΕΕΤΤ να ρίξουν τόσο τσουχτερά πρόστιμα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και internet που θα τους αναγκάσουν να πάρουν πίσω όχι μόνο την χρέωση της φορητότητας που στο πάροχο δεν κοστίζει τίποτα, αλλά μέχρι και τις τελευταίες αυξήσεις που είχαν το θράσσος να ανακοινώσουν επάνω ακριβώς στην αρχή του καινούργιου χρόνου!

5 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page