google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ο δηλητηριώδης λαγοκέφαλος | Γιατί πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή του!
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ο δηλητηριώδης λαγοκέφαλος | Γιατί πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή του!

lagokefalos

Ο λαγοκέφαλος ή αλλιώς Lagocephalus sceleratus είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό Ωκεανό αλλά και στον Ειρηνικό.

Ο λαγοκέφαλος έκανε την εμφάνισή του στην Μεσόγειο θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος το 2003 ως  λεσσεψιανός μετανάστης από την Ερυθρά θάλασσα περνώντας μέσα από την διώρυγα του Σουέζ.

Η κατανάλωσή του μπορεί να αποβεί θανατηφόρα αν δεν απομακρυνθούν πριν τον μαγειρέψουμε τα σημεία εκείνα του οργανισμού του που περιέχουν την τοξίνη τετραδοτοξίνη, μία τοξίνη που μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφοριακού συστήματος, μικρή παράλυση ακόμη και θάνατο.

Θέλει λοιπόν πολύ προσοχή αν βρεθεί στην κουζίνα μας λαγοκέφαλος ο οποίος θα ήταν προτιμότερο να μην καταναλωθεί ούτε από εμάς αλλά ούτε και από τα κατοικίδια μας καθώς είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε ποια είναι τα επικίνδυνα μέρη του ψαριού που πρέπει να αφαιρέσουμε οπότε είναι σίγουρα προτιμότερο να το πετάξουμε από το να θέσουμε σε κίνδυνο προκειμένου να φάμε λίγο ψαράκι την ίδια μας τη ζωή.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page