google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ο τρόπος αναπνοής των μελισσών είναι η αιτία που πνίγονται μέσα στο νερό
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ο τρόπος αναπνοής των μελισσών είναι η αιτία που πνίγονται μέσα στο νερό


Γνωρίζεις ότι: Οι μέλισσες αναπνέουν από το σώμα τους και γι αυτό πνίγονται εύκολα όταν πέσουν σε νερό;


Ενδιαφέρον είναι να δούμε πως οι μέλισσες αναπνέουν.

Οι μέλισσες έχουν δυο σάκους που λέγονται τραχειακοί σάκοι και έχουν την σημασία που έχουν οι δικοί μας πνεύμονες. Οι σάκοι αυτοί βρίσκονται στα πλάγια της κοιλιάς, ενώ χωρίζονται σε μικρότερες τραχείες που διακλαδώνονται σε ολόκληρο το σώμα.


Οι μέλισσες δεν παίρνουν τον αέρα όπως εμείς από το στόμα δηλαδή, αλλά εισχωρεί αυτός από 14 μικρές οπές που λέγονται τραχείες ή στίγματα.


Οι 10 οπές διαμοιράζονται δεξιά και αριστερά στην κοιλιά ενώ οι υπόλοιπες 4 βρίσκονται στον θώρακα. Έτσι ακόμα κι αν αποκεφαλίσουμε μια μέλισσα αυτή δεν θα σταματήσει να αναπνέει. Αν όμως πασαλείψουμε μια μέλισσα με μέλι τότε πεθαίνει γρήγορα από ασφυξία επειδή φράζονται οι τραχείες.


Επίσης εύκολα πεθαίνει η μέλισσα που θα πέσει στο νερό καθώς οι τραχείες που αναπνέει βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού.


Και ακόμα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν το καλοκαίρι κυρίως ξεχάσουμε κάποιο μελίσσι με κλεισμένο το πορτάκι τους, τότε οι μέλισσες από το άγχος περισσότερο ιδρώνουν και έτσι κλείνονται οι τραχείες τους και πολύ γρήγορα το μελίσσι σκάει και πεθαίνει.


Με πληροφορίες από τον ΟΔΗΓΟ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ του Γεωργίου Τριβιζά του 1904


34 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page