google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία ισοδυναμούν με την καταστροφή των ονείρων των νέων παιδιών
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία ισοδυναμούν με την καταστροφή των ονείρων των νέων παιδιών

Έγινε ενημέρωση: 16 Ιουν 2021

Οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία ισοδυναμούν με την καταστροφή των ονείρων των νέων παιδιών.

Με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην στρατιωτική θητεία θεωρώ πραγματικά ότι μία αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες ισοδυναμεί με την καταστροφή των ονείρων των νέων παιδιών.

Δεν είναι δυνατόν ένας νέος να κληθεί στην πιο παραγωγική του ηλικία να στρατευτεί για να εκπαιδευτεί στα όπλα με σκοπό να πολεμήσει για τα συμφέροντα όχι της χώρας του σαν έδαφος αλλά για τα συμφέροντα των διαφόρων μεγάλων εταιρειών που περιμένουν πως και πως την ανακήρυξη της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. για την εκμετάλλευση των θαλασσοτεμαχίων με σκοπό την εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

Δεν συζητάω καν το ενδεχόμενο βέβαια της καταστροφής των ονείρων των νέων που μόλις έχουν δώσει πανελλαδικές και έχουν περάσει σε ένα πανεπιστήμιο και βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο να σπουδάσουν αυτό που από μικρά παιδιά ονειρεύονταν να έρθει μία κυβέρνηση και να τους πει από τα 18 πας υποχρεωτικά στρατό αντί να πάνε να σπουδάσουν για να αποκτήσουν τη μόρφωση που τους δίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια και να μπορέσουν να βρουν μία δουλειά για να ορθοποδήσουν.

Και όλο αυτό γιατί; Μα φυσικά για τα συμφέροντα που κάποιοι εξυπηρετούν ανελλιπώς και μάλιστα τώρα με φόντο την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο που χρησιμοποιούν μάλιστα σαν φθηνή δικαιολογία για να αυξήσουν την στρατιωτική θητεία λόγω λέει της αυξανόμενης τουρκικής επιθετικότητας.

Σαν κράτος θα έπρεπε πραγματικά να έχουμε φροντίσει για αυτό και δεκαετίες να μην υπάρχει δηλαδή στρατός με αυτή την έννοια και με αυτή τη μορφή που υπάρχει σήμερα.

Είναι μία μεγάλη αλήθεια αν πούμε ότι είμαστε το μόνο ίσως κράτος της ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει στρατό μισθοφόρων κι υποχρεώνει τα νέα παιδιά να φορέσουν το χακί χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα της εύκολης απαλλαγής και χωρίς μισθό άμισθοι δηλαδή να στρατεύονται υποχρεωτικά ως “εθελοντές” κατά τα άλλα με κίνδυνο να σκοτωθούν σε έναν πιθανό μελλοντικό πόλεμο για τα συμφέροντα αυτών που ποτέ δεν θα γνωρίσουν με πρόσχημα την υπεράσπιση της πατρίδας τους ενώ στην ουσία ο στόχος που θα κληθούν να προστατεύσουν είναι τα θαλάσσια οικόπεδα της Μεσογείου τα οποία ανήκουν στις Α.Ο.Ζ. της κάθε χώρας και θα αξιοποιηθούν από διάφορες πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες θέλουν να αξιοποιήσουν με κάθε τρόπο τον μαύρο κρυφό υποθαλάσσιο θησαυρό της Μεσογείου.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση της υποχρέωσης στην στρατιωτική θητεία και να δημιουργήσει ένα στρατό μισθοφόρων στον οποίο θα κάνει προσλήψεις οπλιτών με την θέληση τους και όποιος θέλει θα πηγαίνει όποιος δεν θέλει δεν θα έχει καμία εμπλοκή με αυτό το ζήτημα δεν θα στρατεύεται δηλαδή κάνεις υποχρεωτικά, ίσα-ίσα που αντί για αυτό η κυβέρνηση ενισχύει ακόμα περισσότερο με την αύξηση των μηνών της θητείας αυτή την απαράδεκτη στρατιωτική θητεία και συνεχίζει να καταστρέφει έτσι τα όνειρα νέων παιδιών που στην πιο παραγωγική τους ηλικία καλούνται να τα αφήσουν όλα και να πάρουν τα όπλα για να εκπαιδευτούν για να προστατεύσουν την πατρίδα τους σε περίπτωση ενδεχόμενου πολέμου.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή γιατί πρέπει να συμβαίνει αυτό όντως υπάρχουν κίνδυνοι από τους οποίους πρέπει να προστατευτούμε καθώς επίσης και ορατή αλλά και ορατή εχθροί όμως οι σημερινοί και οι προηγούμενοι νέοι τι φταίνε θα κληθούν όλοι κάποια στιγμή να υπηρετήσουν την πατρίδα τους χωρίς να έχουν άλλη επιλογή για το αν θα εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή όχι.

Εν κατακλείδι λοιπόν θεωρώ ότι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες και υποχρεωτική στράτευση από τα 18 θα βάλει τουλάχιστον φρένο αν όχι τέλος στα όνειρα κάποιων νέων ανθρώπων οι οποίοι τελικά ενώ δεν φταίνε σε τίποτα στο τέλος δυστυχώς αυτοί θα την πληρώσουν αφού τους υποχρεώνουν σε μία στρατιωτική θητεία δίχως αύριο.

Ετικέτες:

1 Προβολή0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page