google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ουρές στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ για τις προσωποποιημένες κάρτες – Σε απόγνωση οι φοιτητές –
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ουρές στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ για τις προσωποποιημένες κάρτες – Σε απόγνωση οι φοιτητές –

8865b56552623b7d286cf1b896e639ff_XL

Προβλήματα στους φοιτητές έχει προκαλέσει η μη επέκταση του κομίστρου της κάρτας τους. Εν τω μεταξύ οι ουρές στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ φαίνεται πως θα πολλαπλασιαστούν από το τέλος του μήνα.




Με προβλήματα φαίνεται πως θα φύγει ο μήνας Σεπτέμβριος για όσους προσπαθήσουν να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ.

Και αυτό γιατί, δεν είναι μόνο οι νέοι φοιτητές, οι οποίοι από 1η Οκτωβρίου θα σπεύσουν στα εκδοτήρια προκειμένου να βγάλουν την κάρτα μειωμένου κομίστρου, αλλά πολύ περισσότερο αυτοί οι οποίοι θα θελήσουν να επεκτείνουν το κόμιστρό τους.

Αλαλούμ φαίνεται πως θα προκαλέσει και το γεγονός ότι από την 1η Οκτωβρίου δεν θα πωλούνται πολλαπλά εισιτήρια Ath.ena Ticket μειωμένης τιμής και η κυκλοφορία στα μέσα μεταφοράς θα γίνεται πλέον μόνο με προσωποποιημένη κάρτα.

Είναι λοιπόν φανερό ότι θα ξαναδούμε αυτές τις εικόνες που παρατηρήθηκαν πριν από λίγους μήνες με τους πολίτες να περιμένουν επί ώρες στα εκδοτήρια προκειμένου να καταθέσουν τα στοιχεία τους για να τους αποσταλεί η κάρτα των μέσων μεταφοράς.

Με επιστολή του προς τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει ήδη προειδοποιήσει για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί τις επόμενες εβδομάδες εξαιτίας και του μειωμένου αριθμού των ανοικτών εκδοτηρίων.

Αυτή τη στιγμή, ανοικτά για έκδοση προσωποποιημένων καρτών είναι μόνο 5 εκδοτήρια του ΗΣΑΠ, 11 εκδοτήρια του Μετρό, 2 εκδοτήρια Τραμ και 2 εκδοτήρια λεωφορείων.

Εντωμεταξύ στο προσκήνιο έρχεται και ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και αφορά τους φοιτητές και την επέκταση του κομίστρου τους.

Συγκεκριμένα από την 1η Σεπτεμβρίου είναι αδύνατη η αγορά κομίστρου 30 ημερών, αφού όλες οι προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card που έχουν εκδοθεί σε φοιτητές λήγουν σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Για την ακρίβεια, στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το προφίλ δικαιούχου μειωμένου κομίστρου για τους φοιτητές, ανεξάρτητα από το πότε έχουν εκδώσει τις κάρτες τους. Για την επέκταση του προφίλ για ακόμα ένα χρόνο οι φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια με την φοιτητική τους ταυτότητα (πάσο), ωστόσο αυτή η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα για το νέο φοιτητικό έτος.

Προς το παρόν, η μόνη επιλογή που έχουν οι φοιτητές, κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών, είναι να φορτίσουν τις κάρτες τους με μειωμένα εισιτήρια μικρότερης διάρκειας π.χ. 5 ημερών ή πακέτα απλών εισιτηρίων ή μεμονωμένα εισιτήρια. Έτσι όμως χάνουν τη σημαντική έκπτωση που τους προσφέρει το εισιτήριο των 30 ημερών, αξίας 15 ευρώ.

Με πληροφορίες από το dikaiologitika.gr

2 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page