google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Π.Φ.Π.Ο. Όχι στην δολοφονία των αγριογούρουνων!
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Π.Φ.Π.Ο. Όχι στην δολοφονία των αγριογούρουνων!


Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ; Απευθυνόμαστε σε φορείς και όχι μεμονωμένα άτομα . Παρακαλούμε μέχρι τις 4μμ να έχετε δηλώσει εδώ ,ότι ο φορέας σας υπογράφει . Απευθυνθείτε κι εσείς σε οργανισμούς άλλους ,που γνωρίζετε . Ευχαριστούμε

Προς τον Υφυπουργό ΥΠΕΝ κ. Γιώργο Αμυρά

Προς Δασαρχείο Πεντέλης

Προς τους Δήμους Αττικής

H έλλειψη φιλοπεριβαλλοντικής συναίσθησης από το Δασαρχείο Πεντέλης έχει συγκλονίσει τον φιλοζωικό κόσμο αλλά και τους περιβαλλοντικούς φορείς.


Η απόφαση για να επιτραπεί το κυνήγι στη συγκεκριμένη περιοχή μείωση του πληθυσμού αγριόχοιρων με παγάνα, κυνηγετικούς σκύλους και όπλα στην Εκάλη - Διόνυσο είχε παρθεί πολύ πριν τις εκτεταμένες πυρκαγιές της Αττικής και κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τον λόγο που αποφασίστηκε να πρωτοκολληθεί και υλοποιηθεί τελικά, παρ΄' όλη την καταστροφή.

Με απόφαση του ΥΠΕΝ έχει απαγορευτεί η θήρα στις καμένες περιοχές συνεπώς το Δασαρχείο Πεντέλης πρέπει να επεκτείνει την απαγόρευση και στις περιφέρειες αυτών, για προστασία των ζώων που επιβίωσαν, των αδέσποτων που ακόμα περιπλανιούνται αλλά και των ανθρώπων που θα θελήσουν ίσως να πάνε μία βόλτα σε ότι έχει απομείνει από το πάλαι ποτέ δάσος.


Στις τρεις δασικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή μας με πρώτη στις 28/07/21 στην Σταμάτα/Ροδόπολη απανθρακώθηκαν δεκάδες χιλιάδες ζώα και πτηνά. Όσα ζώα και πτηνά επιβίωσαν, μετακινήθηκαν από τις καμένες περιοχές και βρήκαν καταφύγιο και στο δάσος αυτό. Χρήζουν προστασίας!


Πρόκειται για ένα περιαστικό δάσος όπου απαγορεύεται το κυνήγι στο οποίο ακόμα υπάρχουν περιπολίες για την αποτροπή πυρκαγιάς, σε Δήμο που έχει κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη από την Πολιτική Προστασία. Στο περιαστικό δάσος αυτό ζουν αδέσποτοι σκύλοι και γάτες των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, που θα κινδυνεύσουν από τους πυροβολισμούς των συνεργείων σας και τους κυνηγετικούς σκύλους αυτών. Ο τραυματισμός ή η θανάτωση ζωων αποτελεί κακούργημα. Επισημαίνουμε επίσης ότι υπάρχει περίπτωση οι κυνηγοί να θέσουν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές.


Το Δασαρχείο πρέπει να προστατεύει την άγρια πανίδα και να λάβει μέτρα ανάλογα της κατάστασης της χώρας μας.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Δασαρχείο Πεντέλης να άρει την από 25/07/2021 απόφαση για υλοποίηση μέτρων μείωσης πληθυσμού αγριόχοιρων.


Ζητούμε να ανακαλέσετε την προγραμματισμένη για τις 31/08/21 «δράση» σας για την μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, με Αρ.Πρωτ: 102251 Ημ/νία 25/08/21, στο δάσος ανάντη της Εκάλης και δεξιά από τον Διόνυσο.


Καλούμε το ΥΠΕΝ, το Δασαρχείο και τους Δήμους να διερευνήσουν άλλους ασφαλέστερους τρόπους απομάκρυνσης των αγριόχοιρων/υβριδίων με αναισθητικά όπλα, παγίδες σύλληψης, την συμβολή κτηνιάτρων κλπ, εφόσον επιβεβαιωθεί ο υπερπληθυσμός τους.


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

6 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page