google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 ΠΦΠΟ: Συγκροτήθηκε η ομάδα της για την προστασία της άγριας ζωής
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

ΠΦΠΟ: Συγκροτήθηκε η ομάδα της για την προστασία της άγριας ζωής


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, προχώρησε σε συνεργασία με άλλους φορείς στην ίδρυση μιας ομάδας για την προστασία της άγριας ζωής με απώτερο σκοπό την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού.


«Η Ομάδα της ΠΦΠΟ για την Προστασία της Άγριας Ζωής από το Κυνήγι και από άλλες ανθρωπογενείς βλαπτικές ενέργειες πραγματοποίησε τη πρώτη της διαδικτυακή συνάντηση την Τετάρτη, 23 Μαρτίου.

Η Ομοσπονδία ,που ήδη έχει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο πάνω στα θέματα της προστασίας της άγριας ζωή με σημαντικές επιτυχίες, επιχειρεί με τη σύσταση της ομάδας αυτής την ακόμη αρτιότερη και πιο παρεμβατική δράση της μέσα από τις συνεργασίες της με φορείς και προσωπικότητες ,που εξειδικεύονται στα θέματα της προστασίας της φύσης .

Στη συνάντηση αυτή τέθηκε το πλαίσιο δράσης της ομάδας που θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα θέματα της προστασίας της Άγριας Ζωής, τόσο προς το επίσημο κράτος, ενδεικτικά αναφέρουμε τις ρυθμιστικές κατ’ έτος αποφάσεις για το κυνήγι, τον εκσυγχρονισμό της εθνικής νομοθεσίας που είναι αναχρονιστική και αντιευρωπαϊκή, την αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες της , περιστατικά με άγρια ζώα που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη της χώρας, τη δημιουργία Δημόσιας Θηροφυλακής, την ενίσχυση της δασοφύλαξης, την επαναλειτουργία φορέων διαχείρισης και την προστασία των περιοχών Natura, την δημιουργία δημόσιων δομών περίθαλψης της άγριας ζωής, την ενίσχυση όσων φορέων λειτουργούν ή σχεδιάζουν να λειτουργήσουν καταφύγια άγριας ζωής κλπ τις περιοχές Natura κοκ όσο και προς την πλευρά της κοινωνίας με ενημερωτικές καμπάνιες, ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, επιστημονική τεκμηρίωση των καταστροφικών επιπτώσεων του κυνηγιού στο περιβάλλον και την άγρια πανίδα.

Απώτερος πολιτικός στόχος της ΠΦΠΟ και της Ομάδας είναι η πάλη για την κατάργηση της θήρας, στόχος όμως εκ των πραγμάτων μακροπρόθεσμος .

Ενδιάμεσοι εφικτοί στόχοι, είναι ο μεγαλύτερος δυνατόν περιορισμός του κυνηγιού, η εξαφάνιση της λαθροθηρίας, η προστασία των απειλούμενων ειδών, η πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας.

Καλούμε όποιον/α συνειδητοποιημένο/η πολίτη να πλαισιώσει την Ομάδα για τη Προστασία της Άγριας Ζωής, ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο αγώνας για την επίτευξη των στόχων μας.

Η Ομάδα Για Τη Προστασία Της Άγριας Ζωής της ΠΦΠΟ»

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page