google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Πως θα στήσετε ένα κάλο Forum
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Πως θα στήσετε ένα κάλο Forum

Επειδή παρατηρούμε ορισμένα περίεργα φαινόμενα σε κάποια μεγάλα και ιδιαιτέρως γνωστά forum, είπαμε ότι πρέπει να φτιάξουμε έναν οδηγό αναφορικά με το πως ακριβώς θα στηθεί ένα καλό forum.

567940-1ic3ng1510030059

Στον οδηγό αυτό δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με την εμφάνιση του forum αλλά θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με την διαχείριση και την λειτουργία του.

Όσον αφορά την διαχείριση λοιπόν ενός forum πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μία ομάδα διαχείρισης που θα αποτελείται από τους διαχειριστές(Administrators), χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο βέβαια να υπάρχει μόνο ένας διαχειριστής αλλά καλό θα ήταν να υπάρχουν περισσότεροι ειδικά σε ένα μεγάλο forum.

Ποιες είναι όμως οι αρμοδιότητες του διαχειριστή; Οι αρμοδιότητες του διαχειριστή πέραν από την διαμόρφωση της εμφάνισης και της δομής του forum είναι να ελέγχει τις αναφορές των συντονιστών(moderators) για το οποιοδήποτε πρόβλημα και να δουλεύει με γνώμονα την επίλυσή του αφού πρώτα έρθει ο διαχειριστής σε επαφή με το μέλος του forum που δημιούργησε το θέμα και μετά από συζήτηση μαζί του να φτάσει στην επίλυση του προβλήματός του.

forum

Ο Διαχειριστής είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να διαγράφει, να κλειδώνει και να τροποποιεί topics μέσα στο forum καθώς αυτό είναι δουλειά που αφορά την διαχείριση και όχι τον συντονισμό του forum για αυτό και δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά πάνω σε αυτό οι συντονιστές!

Επίσης Διαχειριστής είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να προβεί σε αποκλεισμό μόνιμο ή προσωρινό ενός μέλους το forum κατά την κρίση του αλλά και αυτό για να γίνει πρέπει να υπάρχει πρώτα ενημέρωση του μέλους και μόνο αν δεν βρεθεί άλλη λύση για να συνετιστεί το μέλος θα χρησιμοποιηθεί η λύση του αποκλεισμού ως η εσχάτη. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι δουλεία της ομάδας διαχείρισης και όχι της ομάδας συντονισμού.

Ακόμα ο διαχειριστής είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει το προφίλ ενός μέλους αν αυτό δεν συμμορφώνεται σύμφωνα με τους όρους χρήσης του κάθε forum.

Όλα αυτά τα οποία έχει δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο ο διαχειριστής να κάνει υποχρεωτικά θα πρέπει πρώτα να συζητήση με το κάθε μέλος παραβάτη για το ενημερώσει και μετά λαμβάνοντας υπόψην και τις εξηγήσεις που έδωσε το μέλος παραβάτης να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες και απαραίτητες ενέργειες!

forums

Πάμε  τώρα να μιλήσουμε για τους συντονιστές(moderators) καθώς και για την ομάδα συντονισμού.Πρώτα από όλα να εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι αυτή η περιβόητη ομάδα συντονισμού.

Η ομάδα συντονισμού αποτελείται από τους συντονιστές και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα διαχείρισης.

Ο ρόλος του συντονιστή είναι να ελέγχει το τι συμβαίνει μέσα στο forum και να ενημερώνει άμεσα τους διαχειριστές ή τον διαχειριστή αν είναι μόνο ένας για να πράξει ο διαχειριστής ή οι διαχειριστές όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο συντονιστής έχει το δικαίωμα να κάνει παρατήρηση σε κάποιο μέλος για να το επαναφέρει στην τάξη αλλά όμως δεν έχει δικαίωμα να αποκλείσει το μέλος ή να διαγράψει, να τροποποιήσει ή ακόμα και να κλειδώσει κάποιο topic καθότι όλα τα παραπάνω αποτελούν δικαίωμα και δουλεία αποκλειστικά και μόνο του διαχειριστή.

Επειδή όμως αναφερθήκαμε και σε κάποια περίεργα φαινόμενα που έχουν πέσει στην αντίληψή μας μετά την πολύ εκτενή ανάλυση το οδηγού για το στήσιμο ενός πολύ καλού forum, τώρα ήρθε η ώρα να αναλύσουμε και να εξηγήσουμε αυτά τα περίεργα φαινόμενα για τα οποία έγινε λόγος και νωρίτερα.

Τα φαινόμενα αυτά λοιπόν έχουν παρατηρηθεί κατά κύριο λόγο σε forums όπου οι συντονιστές(moderators) έχουν σχεδόν ίσα δικαιώματα με τον διαχειριστή.

Και εξηγούμε λοιπόν τι εννοούμε για να μην παρεξηγηθούμε,

Σε πολλά μεγάλα forums οι συντονιστές(moderators) έχουν τόσο το δικαίωμα να κλειδώνουν, να διαγράφουν και να τροποποιούν τα topics ακόμα και τα προφίλ των μελών, αλλά έχουν ακόμα και το δικαίωμα να αποκλείσουν τα μέλη.

Έχουν το δικαίωμα δηλαδή να κάνουν πράγματα που είναι καθαρά δουλειά και δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο του διαχειριστή με αποτέλεσμα βέβαια να υπάρχουν προβλήματα και τα μέλη να μην μπορούν όμως να βρουν το δίκιο τους.

Περισσότερα για όλα αυτά τα περίεργα φαινόμενα που δείχνουν δυστυχώς να επικρατούν στα forums σε νεότερη ανάρτησή μας!

1 Προβολή0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page