google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ρατσιστικό παραλήρημα από τους κατοίκους της Σπάρτης κατά την υποδοχή των προσφύγων
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ρατσιστικό παραλήρημα από τους κατοίκους της Σπάρτης κατά την υποδοχή των προσφύγων

Φωτογραφία από το Laconia live.gr

Με απαράδεκτο τρόπο υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες οι κάτοικοι της Σπάρτης πάσχοντας από ένα τεράστιο ρατσιστικό παραλήρημα, υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες με εκφράσεις τύπου «Έχουμε καταντήσει σκουπιδότοπος», με «αγανακτισμένους» να επιτίθενται κατά προσφυγοπούλας λέγοντας «να και η μπούργκα», από κάποιους πιο ακραίους μάλιστα έιχαμε και επίθεση για την θρησκεία των προσφύγων και όλο αυτό από μία ισχνή μειοψηφία αποτελούμενη από μερικούς μόνο κατοίκους της Σπάρτης.

Στόχος όλων αυτών των παραλιρόμενων ρατσιστών Σπαρτιατών έγιναν εκείνη την στιγμή οι περίπου 200 πρόσφυγες που έφτασαν εκεί για να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της Σπάρτης μετά από τόσους πολλούς μήνες που ήταν κλεισμένοι σε κάποιο από τα hot spots.

Μια κάτοικος της Σπάρτης η οποία ήταν μία από τους υποτιθέμενους «αγανακτισμένους», ρατσιστές θα λέγαμε καλύτερα εμείς ότι είναι, ακούγεται στο βίντεο να επιτίθεται φραστικά σε μία προσφυγοπούλα λέγοντας της «να και η μπούργκα», ενώ μία άλλη ακόμα από τους κατοίκους της γύρω περιοχής ρωτάει τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου: «Μένω δύο τετράγωνα πιο κάτω. Εγώ θα πάω τα παιδιά μου στον Τάφο του Λεωνίδα. Εσύ θα τα πας;». Ένας ακόμα κάτοικος ακούγεται στο βίντεο να λέει ότι: «εμείς φέραμε την εικόνα του Αγίου Νικόλα μαζί. Αυτοί τι φέρανε, το Αλλάχ;»., εμείς σε αυτόν τον άνθρωπο απαντάμε ότι δεν έχεις δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι αφού και εσύ κύριε είσαι πρόσφυγας!

Δείτε λοιπόν και σχετικό βίντεο με στιγμιότυπα από την ρατσιστική επίθεση των κατοίκων της Σπάρτης απέναντι στους πρόσφυγες.


Το ρατσιστικό παραλήρημα της Σπάρτης συνεχίστηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπαρτιατών όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το laconialive.gr:

«Μία απαράδεκτη συνεδρίαση που δεν τιμά κανένα και ιδιαίτερα το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, έζησαν χθες όσοι βρέθηκαν στο δημαρχείο Σπάρτης.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη καθώς η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο που ήθελε να μιλήσει σχετικά με την εγκατάσταση των προσφύγων στην πόλη. Τα όσα ακούστηκαν για το ζήτημα από μερίδα κατοίκων που αντιδρούν στην εγκατάσταση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Πέρα όμως από τους τραμπουκισμούς και τις βρισιές ορισμένων από το κοινό, σε μικρή κοινωνία ζούμε και έχουν δείξει χαρακτήρα και ανατροφή και σε άλλες περιστάσεις, το πιο εξωφρενικό ήταν η στάση του προεδρείου που αδυνατούσε να επιβληθεί.

Στο τέλος και προς τέρψιν του αλλαλάζοντος όχλου κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίσουν πάνω στο ακόλουθο ψήφισμα “το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης είναι αντίθετο με τη μεταφορά μεταναστών – προσφύγων στην πόλη μας”. Φυσικό ήταν αυτό να προκαλέσει αντιδράσεις με ορισμένους συμβούλους να μην δεχτούν να ψηφίσουν».

Είναι φανερό ότι ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έλλειψε το ρατσιστικό παραλήρημα από αρκετούς προφανώς συμβούλους της πλειοψηφίας ενώ παράλληλα χαρακτηριστική είναι και η δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα που αντιτάσσεται στην έλευση των προσφύγων στην Σπάρτη.

2 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page