google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Στα Windows 7 το μεγαλύτερο πλήγμα από το WannaCry
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Στα Windows 7 το μεγαλύτερο πλήγμα από το WannaCry

cbf78c433899c15e56f3b62206695309

Εταιρείες κυβερνοασφάλειας υποστηρίζουν πως το συντριπτικό ποσοστό των PC που μολύνθηκαν από το WannaCry “έτρεχαν” Windows 7.


Πιο συγκεκριμένα, στη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού της Microsoft αντιστοιχεί το 97% των μολύνσεων, σύμφωνα με την Kaspersky, και στο 66% σύμφωνα με την BitSight.

Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν το 2009, ενώ σύμφωνα με την Kaspersky η έκδοση 64 bit παρουσιάζει τις περισσότερες μολύνσεις, την οποία χρησιμοποιούν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί. Έτσι, φαίνεται πως δεν είχαν ενημερώσει τα μηχανήματά τους με το patch που διέθεσε η Microsoft τον Μάρτιο, το οποίο μπλόκαρε την ευπάθεια που αξιοποιεί το WannaCry.

Ειδικοί ασφαλείας βρήκαν επίσης πως το ransomware διαδιδόταν κυρίως αναζητώντας μόνο του ευάλωτα συνδεδεμένα μηχανήματα. Νωρίτερα, πολλοί θεωρούσαν πως ξεκίνησε με μία επίθεση phishing μέσω e-mail.

Όπως αναφέρει στο BBC o Adam McNeil από τη Malwarebytes, ο ίδιος υποθέτει πως οι χάκερ εντόπισα πρώτα “μερικές χιλιάδες” ευάλωτα μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν στη συνέχεια ως πλατφόρμα για να εξαπολύσουν νές επιθέσεις, μεγαλύτερης έκτασης.

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page