google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Στο Δημοτικό Συμβούλιο έφτασε η εξαφάνιση των δύο αδέσποτων σκυλιών στο Ναύπλιο
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έφτασε η εξαφάνιση των δύο αδέσποτων σκυλιών στο Ναύπλιο

Επανερχόμαστε σήμερα όπως σας είχαμε υποσχεθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ, στο θέμα της μυστηριώδους εξαφάνισης των δύο αδέσποτων σκυλιών μετά την περισυλλογή τους από χωριό του Δήμου Ναυπλίου όντας στα χέρια υπαλλήλων του Δήμου και συγκεκριμένα στα χέρια του συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων ζώων που υπάρχει στον Δήμο Ναυπλίου.

Το σοβαρό αυτό θέμα της εξαφάνισης των δύο αδέσποτων σκυλιών από το Ανυφί Ναυπλίου μετά την περισυλλογή τους από το αρμόδιο συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Ναυπλίου την Παρασκευή 22/11/2019 απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Ναυπλίου την Πέμπτη 28/11/2019 μετά από αίτημα του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι», ο οποίος ζήτησε ενημέρωση από τους αρμόδιους για το θέμα αυτό.

Την ενημέρωση αρχικά τους παρείχε ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου και Αντιδήμαρχος καθώς επίσης και εκπρόσωπος του Δήμου στην Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι:

«Την Παρασκευή 22/11/2019 περισυλλέχθηκαν από το Ανυφί Ναυπλίου 2 αδέσποτα θηλυκά σκυλιά μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι είναι επιθετικά και δημιουργούνε πρόβλημα στους κατοίκους του χωριού. Κάποια στιγμή οι υπάλληλοι του Δήμου σταμάτησαν το βαν για να ελέγξουν τα σκυλιά, και εκείνη την στιγμή επειδή τα σκυλιά ήταν άγρια δεν κατάφεραν να τα κρατήσουν μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τα σκυλιά να δραπετεύσουν και να μην μπορέσουν να τα βρουν. Τα δύο αυτά σκυλιά μεταφερόντουσαν εκείνη την στιγμή στον συμβεβλημένο κτηνίατρο για στείρωση ο οποίος όμως δεν βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο κτηνιατρείο του.»

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου του Ναυπλίου Στέλιος Κυριακού ο οποίος τόνισε ότι έχει διαφορετική ενημέρωση για το θέμα αυτό, καθώς έχει όπως είπε στα χέρια του ενυπόγραφη κατάθεση του κτηνιάτρου ο οποίος καταθέτει ότι δεν γνώριζε καν ότι θα του έφερναν τα συγκεκριμένα σκυλιά για στείρωση και ότι δεν βρισκόταν στο γραφείο του εκείνη την ώρα, άρα συνεπώς προκύπτει ότι δεν υπήρχε κανένα προγραμματισμένο ραντεβού με τον κτηνίατρο. Ο κ. Κυριακού επίσης ισχυρίστηκε ότι τα σκυλιά αυτά δεν είναι επιθετικά και ότι δεν έχουν δαγκώσει κανέναν κάτι που φαίνεται να διαψεύστηκε αργότερα από την τοποθέτηση άλλου ατόμου και συγκεκριμένα δημοτικού συμβούλου. Ο Στέλιος Κυριακού ζήτησε επίσης να του υποδείξουν το σημείο στο οποίο χάθηκαν τα ίχνη των σκυλιών ώστε να μπορέσει να πάει εκεί ο ίδιος και να ψάξει. Ρώτησε επίσης με ποιανού απόφαση πήγαν στο χωριό Ανυφί έξω από το Ναύπλιο οι υπάλληλοι του Δήμου και πήραν από εκεί τα σκυλιά. Επίσης κατήγγειλε ότι οι υπάλληλοι που πήγαν να περισυλλέξουν τα σκυλιά δεν γνωρίζουν πως να το κάνουν και ότι στο όχημα με το οποίο τα ήραν τα σκυλιά από το χωρίο δεν υπήρχαν κλουβιά με αποτέλεσμα να τσουβαλιστούν τα σκυλιά μέσα σε ένα βαν! Δεν υπήρχε ούτε ένα λουρί για να τα πιάσουν!

Τελική Απάντηση στο θέμα αυτό έδωσε ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος κάνοντας λόγο για αστοχία του συνεργείου περισυλλογής, εξηγώντας ότι για αυτόν τον λόγο χάθηκαν τα σκυλιά. Ο Δήμαρχος Ναυπλίου τόνισε επίσης ότι έγινε πρόσφατα ειδική συνεδρίαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου που υπάρχει στο Ανυφί με μοναδικό θέμα τα αδέσποτα σκυλιά που έχουν σχηματίσει αγέλη στο χωριό και δεν αφήνουν τα παιδιά να παίξουν στην παιδική χαρά στην οποία μάλιστα προαυλίζεται το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, και ότι τα αδέσποτα σκυλιά δημιουργούνε συνέχεια προβλήματα στους κατοίκους.

Τελικά ολοκληρωμένη εξήγηση όπως προέκυψε από την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το θέμα της εξαφάνισης δεν δόθηκε ποτέ και δεν ξέρουμε αν δοθεί. Η τύχη των δύο σκυλιών εν τω μεταξύ ακόμα αγνοείται και θα αγνοείται ποιος ξέρει μέχρι πότε.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής του Ναυπλίου είναι τουλάχιστον απαράδεκτη γιατί περισυνέλλεξε δύο αδέσποτα με εντελώς ακατάλληλο τρόπο χωρίς να διαθέτει το συνεργείο περισυλλογής ούτε καν τα κατάλληλα εργαλεία για αυτήν την δουλειά. Οι υπάλληλοι του Δήμου που πήγαν να πάρουν τα σκυλιά από το χωριό Ανυφί δεν είχαν μαζί τους ούτε κλουβιά για να ασφαλίσουν τα σκυλιά με αποτέλεσμα να τα τσουβαλιάσουν σαν σακιά με πατάτες μέσα σε ένα βαν με κίνδυνο να τραυματιστούν τα σκυλιά σοβαρά κατά την διάρκεια της διαδρομής, ενώ δεν είχαν ούτε και ένα λουρί μαζί τους για να τα πιάσουν με ασφαλή τρόπο!

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο του Ναυπλίου, όπως το κατέγραψε η κάμερα του argonafplia.gr


Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: argonaplia.gr

1 Προβολή0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page