google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Σωτήρης Τσιόδρας: 43 είναι οι νεκροί από τον φονικό κορωνοϊό στην χώρα μας
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Σωτήρης Τσιόδρας: 43 είναι οι νεκροί από τον φονικό κορωνοϊό στην χώρα μας

Στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση από την αίθουσα του υπουργείου υγείας ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι σήμερα 56 νέα κρούσματα καταγράφονται στην χώρα μας, ενώ παράλληλα διασωληνωμένοι βρίσκονται 72 συνολικά ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο φονικό κορωνοϊό.

Συνολικά μέχρι τώρα σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα οι νεκροί στην χώρα μας έχουν φτάσει τους 43, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη ενώ η πλειοψηφία αυτών έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά τα κρούσματα του φονικού κορωνοϊού στην χώρα μας έχουν φτάσει τα 1212 ενώ συνολικά 72 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου το open ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχει μειωθεί ο μέσος όρος της ηλικίας των νεκρών από των κορωνοϊό καθώς έχουμε πολύ λίγους νεκρούς άρα επομένως δεν μπορεί κανείς με σιγουριά να πει ότι έχει πέσει ο μέσος όρος τόσο πολύ επειδή η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορωνοϊό συμπολιτών μας μειώθηκε από τα 77 στα 71 έτη. Είναι επίσης θετικό ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των νεκρών από τον κορωνοϊό δεν έχει πέσει κάτω από τα 70 έτη.

Σημείωσε επίσης ότι όσον αφορά τους συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό πρόκειται κατά βάση για ηλικιωμένους και για άτομα που έπασχαν από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ότι η διακοπή του εμβολιασμού στα παιδιά αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας και για αυτό συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών χωρίς καθυστέρηση, ιδίως για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας. Τόνισε επίσης ότι για τον εμβολιασμό των παιδιών τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται στον γιατρό από τον έναν από τους δύο γονείς.

Όπως σημείωσε, όπου εφαρμόζονται τα μέτρα αποδίδουν. “Μένουμε στο καλό σενάριο στην πατρίδα μας. Είμαστε στη φάση του μετριασμού” είπε χαρακτηριστικά, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό και στον Μανόλη Γλέζο που έφυγε σήμερα, χαρακτηρίζοντάς τον “πρώτο ήρωα της Εθνικής Αντίστασης” και κάνοντας έκκληση “να αντιμετωπίσουμε και εμείς ηρωικά την πάλη με τον αόρατο εχθρό”.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κύριος Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης των πολιτών μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:

Αναστέλλεται με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκου Χαρδαλιά η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ. υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι:

Φέτος το Πάσχα μένουμε σπίτι, δεν θα πάμε στο χωριό και θα προσευχηθούμε από το σπίτι μας έτσι ώστε του χρόνου το Πάσχα να μπορέσουμε να το γιορτάσουμε μαζί με όλους τους αγαπημένους μας.

Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Χαρδαλιάς είπε ότι:

“Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στην Εκκλησία. Θα μείνουμε μέσα” είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι πρέπει να μείνουμε πιστοί στον στόχο της μη εξάπλωσης της νόσου. “Όσο τηρούνται οι κανόνες δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα μέτρα. Αν κάποιοι όμως δεν τους τηρούν τότε τα νέα μέτρα θα είναι μονόδρομος” είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης ανέφερε όμως και ότι καθώς αλλάζει ο καιρός και γίνεται καλύτερος και με αυξημένη θερμοκρασία αισθανόμαστε την ανάγκη να βγούμε από το σπίτι μας για να πάμε μία βόλτα έστω και με τα πόδια.

Όμως οι περίπατοι για πολλές ώρες μακριά από το σπίτι μας διευκολύνουν τον ιό να μας μολύνει καθώς μας κουράζουν και εξαντλούν αυτή την στιγμή το ανοσοποιητικό μας σύστημα πράγμα το οποίο ειδικά αυτή την στιγμή δεν είναι υπέρ μας.

Όσο δεν συμμορφωνόμαστε με τα υπάρχοντα μέτρα αυξάνεται η πιθανότητα να οδηγηθούμε σε νέα πιο αυστηρά μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν γίνει πάνω από 4.000 έλεγχοι, κατά τη διάρκεια των οποίων 22 άτομα βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page