google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό

Τι συμφωνήθηκε για το όνομα της γειτονικής χώρας

ts4-735x459

Διάγγελμα για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη δεύτερη επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της γείτονος Ζόραν Ζάεφ.

Προηγουμένως, ο έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Όσα είπε ο πρωθυπουργός:

  1. Η ΠΓΔΜ συμφώνησε να αλλάξει τη συνταγματική της ονομασίας

  2. Οι γείτονες συμφώνησαν να αλλάξουν το όνομά τους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (Severna Makedonija).

  3. Η αλλαγή του ονόματος θα υλοποιηθεί τόσο σε ότι αφορά τις διεθνείς και διμερείς τους σχέσεις όσο όμως και στο εσωτερικό, δηλαδή το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας ανέλαβαν την υποχρέωση να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμα τους

  4. Στη συμφωνία προβλέπεται ότι οι βόρειοι γείτονές μας δεν μπορούν να διεκδικήσουν καμία σχέση με τον αρχαίο πολιτισμό της Μακεδονίας.

  5. Η υπηκοότητα που θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν θα είναι Μακεδόνας σκέτο, αλλά πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας.

  6. Η συμφωνία αφού υπογραφεί από τους ΥΠΕΞ θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των γειτόνων μας.

  7. Με τη συμφωνία επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της Ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία.


newsbeastlogo

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page