google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Υπερδιπλασιασμός των χρεώσεων για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ μέσω χρεωστικής κάρτας
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Υπερδιπλασιασμός των χρεώσεων για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ μέσω χρεωστικής κάρτας

Πιο ακριβά γίνονται από σήμερα τα μετρητά για τους καταναλωτές, καθώς τίθενται σε ισχύ οι αυξήσεις στην προμήθεια ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

Αυξήθηκαν οι χρεώσεις για διατραπεζικές αναλήψεις από ΑΤΜ.

Συγκεκριμένα, έγιναν πιο ακριβά τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους, καθώς το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ, όπως υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, τις αναγκάζει να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Όσοι, πάντως, επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

H προσαρμογή των προμηθειών που χρεώνονται για την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική.

Όπως επισημαίνεται από τραπεζικά στελέχη, ο πελάτης δεν επηρεάζεται καθόλου εφόσον επιλέγει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας.

Στην ουσία κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική στους κανονισμούς της ΕΕ που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών, Έλληνες και ξένοι, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους.

Η αύξηση των χρεώσεων σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αγγίζει έως και το 80% ενώ οι τιμές των συναλλαγών κυμαίνονται σε διάφορα επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα από τις 22 Ιουλίου 2019 ισχύουν οι εξής τιμολογιακές αλλαγές:

  1. Έως 250 ευρώ: 1,3 ευρώ έως 1,6 ευρώ

  2. Άνω των 250 ευρώ: 1,6 ευρώ έως 2,2 ευρώ

Πάντως επειδή οι αυξήσεις των χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ γίνονται για να εναρμονιστεί το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα με ότι ακριβώς ισχύει στην Ευρωζώνη, δεν θα υπάρχει διαφορά όταν γίνεται ανάληψη από έναν Έλληνα σε μία χώρα της Ευρωζώνης είτε γίνει ανάληψη από το ΑΤΜ εντός Ελλάδος.

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page