google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Φοιτητές βρήκαν τρόπο να αυξήσουν την παραγωγή τυριού με λιγότερο γάλα!
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Φοιτητές βρήκαν τρόπο να αυξήσουν την παραγωγή τυριού με λιγότερο γάλα!

Φοιτητές στην Πάτρα βρήκαν τρόπο να αυξήσουν την παραγωγή τυριού χρησιμοποιώντας λιγότερο γάλα, βασιζόμενοι σε μία συσκευή που τους έκανε δώρο για τα πειράματά τους η εταιρεία Thyratron.

Στην προσπάθειά τους αυτή οι φοιτητές του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπηστημίου Πατρών, ο Γιώργος Καρανάσιος και ο Δημήτρης Καζατζιάν, έχουν σύμμαχό τους τον καθηγητή τους κ. Κωνσταντίνος Πουλάς.

Οι δύο φοιτητές είναι μέλη της ομάδας CheeseBoost , και κατά την διάρκεια των πειραμάτων, με την βοήθεια ειδικής συσκευής ανακάλυψαν ότι κατά την καλλιέργεια κυττάρων οι πρωτεΐνες κρυσταλώνονταν, και επειδή όπως οι ίδιοι σκέφτηκαν το τυρί είναι λόγο των πρωτεϊνών που διαθέτει ένας μεγάλος κρύσταλλος, σκέφτηκαν να το δοκιμάσουν το ίδιο πείραμα και στο τυρί, καταφέρνοντας τελικά με την βοήθεια της ειδικής συσκευής αξιοποιώντας το πείραμά τους να φτιάξουν μεγαλύτερη ποσότητα τυριού αλλά με λιγότερο γάλα.

Οι δύο φοιτητές κατά την διάρκεια της συνέντευξης τους στην ΕΡΤ και την εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου «Για την Ελλάδα», είπαν ότι είναι μία μέθοδος που θα μπορούσε να κάνει κάποιες παραγωγικές μεθόδους πιο βιώσιμες, αφήνοντας ίσως λίγο περισσότερο κέρδος στους παραγωγούς, λόγο και την έλλειψης στην αγορά γάλακτος τα προηγούμενα χρόνια.

Οι δύο φοιτητές απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Γεωργίας Χαλκιά δήλωσαν ότι έχουν έρθει σε επαφή με εταιρείες κυρίως του εξωτερικού προκειμένου να διαπιστώσουν όσο το δυνατόν πιο σίγουρα κατά 1000% όσα έχουν δει μέχρι στιγμής εδώ στο εργαστήριο της σχολής τους.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στην ΕΡΤ «Για την Ελλάδα»


0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page