google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Διασπορά ψεύτικων ειδήσεων από το facebook;
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Διασπορά ψεύτικων ειδήσεων από το facebook;

φνν

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ευρέως ότι στο Facebook υπάρχουν ψευδείς ειδήσεις.

Μία από αυτές τις ειδήσεις αφορά στην φυλή των Μουσουλμάνων Ροχίνγκια οι οποίοι εμφανίζονται σε μία φωτογραφία να τεμαχίζουν ανθρώπινα σώματα με σκοπό να τα φάνε!

rojingia

Την φωτογραφία  έφερε στην δημοσιότητα το Avaaz, μέσω email που έστειλε στα μέλη του, εξηγώντας ότι με την εξάπλωση της συγκεκριμένης φωτογραφίας σαν λαίλαπα μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, χιλιάδες κόσμος στη Μιανμάρ το πίστεψε και το χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για τη γενοκτονία των Ροχίνγκια: σφαγές οικογενειών, φρικτούς βιασμούς, κάψιμο ολόκληρων χωριών!

Είναι προφανές ότι στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν πολλές ψεύτικες ειδήσεις και πρέπει επιτέλους να μπει ένα φρένο. Το Facebook είχε επιχειρήσει και παλιότερα να φιλτράρει τις πλαστές ειδήσεις χωρίς όμως από ότι φαίνεται οι μέχρι τώρα ενέργειές του να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πρέπει κάποια στιγμή να ελεγχθούν και να σταματήσουν να διαρρέουν όλες αυτές οι ψεύτικες ειδήσεις ή αλλιώς Fake News μέσα στα κοινωνικά δίκτυα για την προστασία όλων των πολιτών, καθώς μπορεί πολύ εύκολα μία πλαστή είδηση λόγω της άμεσης και γρήγορης προφανώς διάδοσής της μέσω των κοινωνικών δικτύων να θέσει σε κίνδυνο αρκετό κόσμο!

3 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page