google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Μπαράζ φασιστικών βανδαλισμών σε σχολεία της Καλλιθέας
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Μπαράζ φασιστικών βανδαλισμών σε σχολεία της Καλλιθέας

out2

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου, Μάκης Μαυρέλης, κάνει λόγο για συγκροτημένο σχέδιο από ακροδεξιούς που “προσπαθούν να στρατολογήσουν νέο αίμα” – Βανδάλισαν γκραφίτι που απεικόνιζε μηνύματα ειρήνης, καθώς και χώρο αλληλεγγύης Αποκλειστικά καρέ του News 24/7 μέσα από τους χώρους του 4ου Λυκείου(Αναδημοσίευση από το site News 24/7.gr)



Με συνθήματα και φασιστικά εμβλήματα γέμισαν οι τοίχοι τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων στην Καλλιθέα.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas13

Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και Μοσχάτου η εισβολή πραγματοποιήθηκε την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Η ΕΛΜΕ αρχικά μιλούσε για “στοχευμένη επίθεση” στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου. “Ως γνωστόν το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, ήταν φυλακές στο παρελθόν, όπου ανάμεσα σε πολλούς είχε φυλακιστεί και ο Νίκος Μπελογιάννης, πριν από την εκτέλεσή του”, ανέφερε η ανακοίνωση.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas
epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas12
epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas6

Ωστόσο, κατόπιν επικοινωνίας του News 24/7 με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου, κ. Μάκη Μαυρέλη, προκύπτει ότι παρόμοιες επιθέσεις ακροδεξιών σημειώθηκαν σε ακόμη τρία σχολεία της Καλλιθέας.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas2
epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas9
epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas11

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ομάδα αγνώστων επιτέθηκαν σε μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), τραυματίζοντας 2 άτομα.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas3
epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas8

“Από την παραμονή της Πρωτομαγιάς είχαμε βανδαλισμούς στην Καλλιθέα. Αυτό το έκαναν σε τέσσερα Λύκεια της Καλλιθέας. Έχουμε εν προκειμένω ένα ευρύτερο φάσμα επιθέσεων. Και στο Τρίτο και στο Έκτο και στο Πρώτο”, αναφέρει ο κ. Μαυρέλης, που είναι και καθηγητής στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας. “Μετά την πρώτη ανακοίνωσή μας, ενημερωθήκαμε και για τις επόμενες”, τονίζει ο ίδιος.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas10
epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas5

Βανδάλισαν και χώρο αλληλεγγύης

Όπως μας λέει, οι ακροδεξιοί βανδάλισαν και ένα τεράστιο έργο τέχνης που κοσμούσε ολόκληρη την πρόσοψη του 10ου Γυμνασίου, αλλά και έναν χώρο αλληλεγγύης.

“Στο σχολικό συγκρότημά μας, βεβήλωσαν ένα τεράστιο έργο που κάλυπτε όλο τον τοίχο της πρόσοψης του κτιρίου του 10ου Γυμνασίου, και απεικόνιζε περιστέρια, μια μούσα και μηνύματα ειρήνης. Είχαν έρθει καλλιτέχνες σε συνεννόηση με τους καθηγητές, και είχαμε δημιουργήσει μια όμορφη εικόνα για τον χώρο που τη σέβονταν και τα παιδιά και τους άρεσε, και πήγαν και έβαψαν πάνω εκεί. Μιλάμε για ένα έργο σαράντα μέτρων που πιάνει και τους δύο ορόφους”.

“Το σχολείο μας άλλωστε είναι γνωστό για την αντιφασιστική δράση του και αυτό τους ενόχλησε”, μας λέει στη συνέχεια ο κ. Μαυρέλης.

“Οι συγκεκριμένοι άφησαν σημάδια των ακροδεξιών, έγραψαν “έξω οι ξένοι”, “πατρίς θρησκεία οικογένεια”, “χρυσή αυγή”, ενώ ζωγράφισαν τον μαίανδρο και το σύμβολο ενός παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής, καθώς και τον γνωστό στόχο με τον σταυρό μέσα. Στο Τρίτο Λύκειο έριξαν και τρικάκια και βανδάλισαν και ένα χώρο αλληλεγγύης του σχολείου μας που είχαν φτιάξει τα παιδιά. Το σχολείο μας άλλωστε είναι γνωστό για τη δράση του κάτι που μάλλον τους ενόχλησε”.

Στη Νέα Σμύρνη τα συνθήματα προέκυψαν μετά την ιστορία με τον Γιατζόγλου και τον Πανιώνιο. Είναι ένα σχέδιο συγκροτημένο

Επίσης, ο ίδιος τονίζει πως πρόκειται για ένα συγκροτημένο σχέδιο, με τους ακροδεξιούς να προσπαθούν να στρατολογήσουν “νέο αίμα”.

“Η αλήθεια είναι πως οι προκλήσεις των ακροδεξιών είχαν κοπάσει λίγο μετά την επίθεση εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ την 25η Μαρτίου, και τώρα χτύπησαν περιφερειακά. Πρώτη φορά είχαμε τέτοια επίθεση. Παρόμοια συνθήματα υπάρχουν και στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Προφανώς θέλουν να κάνουν θόρυβο και προσπαθούν να στρατολογήσουν κόσμο. Αρχικά υπέθεσα πως στόχευαν μόνο το σχολείο μας επειδή είχε γίνει εδώ και ένα φεστιβάλ της ΚΝΕ, ωστόσο είναι συνολικό. Στη Νέα Σμύρνη τα συνθήματα προέκυψαν μετά την ιστορία με τον Γιατζόγλου και τον Πανιώνιο. Είναι ένα σχέδιο συγκροτημένο για να “φανούν”. Αυτό ήθελαν να κάνουν σε μια περιοχή με προσφυγική ιστορία”.

Σε απάντηση στις προκλήσεις ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας- Μοσχάτου – Ταύρου, στον οποίον συμμετέχουν σωματεία, συλλογικότητες και φορείς της περιοχής, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Μαΐου στις 18:00 στην πλατεία Κύπρου.

“Εμείς το επόμενο Σάββατο έχουμε ενημερωτική συγκέντρωση και πορεία ενημέρωσης ενάντια στον ρατσισμό και θα συνεχίσουμε με τέτοιες δράσεις και καμπάνιες στην περιοχή μας”, μας λέει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου.

“Είναι καθήκον μας για εμάς τους εκπαιδευτικούς, να αναδείξουμε το αντιφασιστικό στοιχείο ειδικά σε μια πόλη σαν την Καλλιθέα που είναι προσφυγούπολη”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που ενημέρωνε για την πρώτη επίθεση στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας:

“Την ημέρα της Πρωτομαγιάς επέλεξαν φασιστοειδή να εισέλθουν μέσα στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα και να μαγαρίσουν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα εμβλήματά τους.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas21
epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas19

 Να λερώσουν ένα σχολικό συγκρότημα, το οποίο με ενέργειες των συλλόγων, των εκπαιδευτικών, των διευθυντών και των μαθητών, είχε γίνει μια σημαντική εικαστική παρέμβαση.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas7

Προφανώς δεν είναι τυχαία η ενέργεια αυτή των φασιστοειδών, ούτε στην Καλλιθέα, ούτε στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες/τριες που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό κοντά στην πλατεία Κύπρου.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas15

Ως γνωστόν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, στον ίδιο χώρο, ήταν φυλακές όπου ανάμεσα σε πολλούς είχε φυλακιστεί και ο Νίκος Μπελογιάννης πριν από την εκτέλεσή του.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas14

Στην περιοχή μας τα φασιστοειδή έχουν δεχθεί απανωτές ήττες. Πρόσφατα, την 25η Μαρτίου το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας ματαίωσε, για τρίτη συνεχή φορά, την προσπάθεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas16

Ο λαός της Καλλιθέας ξέρει τι σημαίνει φασισμός. Παιδιά προσφύγων του ‘22 οι περισσότεροι, γνώρισε τη δράση των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1944. Η πόλη μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, όμως πέταξε έξω τους φασίστες.

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas18

Το ίδιο θα γίνει και σήμερα! Δε θ’ αφήσουμε τους φασίστες να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί με το δημοκρατικό κόσμο της περιοχής, παλεύοντας μαζί για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δημοκρατικά και εργατικά μας δικαιώματα, θα στείλουμε το φασισμό εκεί που ακριβώς ανήκει: Στο σκοτεινό παρελθόν.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2 ΜΑΗ 2018″

epithesi-nazi-sxoleio-kallitheas17

logo-news247

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page