google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Πηγή παραπληροφόρησης το διαδίκτυο

search fake news

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα το διαδίκτυο αποτελεί κύρια πηγή παραπληροφόρησης κυρίως μέσα από τα social media.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί ενδεικτικά όμως θα αναλύσουμε μερικούς που θεωρούμε πιο σημαντικούς.

Ο 1ος λόγος λοιπόν είναι καθαρά για προσηλυτισμό κυρίως από θρησκευτικές οργανώσεις αλλά και από κάποιες πολιτικές οργανώσεις.

Όλο αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο μέσα στα social media όπου δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να προσεγγίσει κανείς νέα σε ηλικία άτομα που παρόλο που μπορεί να είναι και εξοικειωμένα με το διαδίκτυο όσον αφορά την χρήση του αγνοώντας όμως τους κινδύνους του. 

ο 2ος λόγος που υπάρχει η παραπληροφόρηση στο internet είναι για να αυξηθεί σκόπιμα προφανώς η επισκεψιμότητα κυρίως ειδησεογραφικών ιστοτόπων αναρτώντας ψευδή γεγονότα  τα οποία όμως πολύς κόσμος που θα τσιμπήσει το τυρί στην φάκα θα μπει να τα διαβάσει.

ο 3ος λόγος και ίσως ο πιο σοβαρός είναι για να εξαπατηθούν άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας που είναι ευαίσθητα συναισθηματικά και έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά που είναι κατά 99% παιδιά να υπάρχει κίνδυνος μπλέξουν σε επικίνδυνα μονοπάτια συμμετέχοντας ακόμα και σε παιχνίδια αυτοκτονίας όπως η μπλε φάλαινα με κίνδυνο ακόμα και για την ίδια τους την ζωή. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτά τα παιχνίδια προσεγγίζουν τους παίκτες τους δηλαδή τα υποψήφια θύματά τους καθαρά και μόνο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο σκοπός του δολοφονικού αυτού “παιχνιδιού” είναι δοκιμάσει ο παίκτης να ξεπεράσει τα όριά του κάνοντας κάτι πραγματικά επικίνδυνο που σε αρκετές δυστυχώς περιπτώσεις έχει κοστίσει ανθρώπινες ζωές και είναι δυστυχώς ζωές αθώων παιδιών που έμπλεξαν με τους κινδύνους του διαδικτύου.

Για αυτό και πρέπει οι γονείς να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να προσέχουν τις σελίδες που επισκέπτονται τα παιδιά τους στο internet και ειδικότερα στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης(social media), και για ότι θεωρήσουν ύποπτο καλό είναι να μην διστάσουν να ενημερώσουν ακόμα και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους επιτήδειους του διαδικτύου.

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων