google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Πως εντοπίστηκε νεκρός ο Δημήτρης Γραικός

Όλες τις λεπτομέρειες για το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαΐου, ο Διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Νίκος Ζησιμόπουλος ανέφερε πως το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής είχε ερευνήσει περισσότερες από σαράντα μάντρες πανελλαδικά για τον εντοπισμό του οχήματος του Γραικού με αρνητικά αποτελέσματα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Αρχές έψαχναν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία σε ποτάμια, έλη στη θάλασσα,σε χωράφια, και μονάδες ανακύκλωσης.


Στη συνέχεια οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή του Ανατολικού όπου βρίσκεται η κτηνοτροφική μονάδα του εμπόρου με τον οποίο ο Γραικός είχε την τελευταία οικονομική συναλλαγή.

Γνώριζαν ότι στο σημείο που αποφάσισαν να εστιάσουν, ο έμπορος συγκέντρωνε μπάζα, κοπριές και άχυρα και επέτρεπε σε έναν συνεργάτη του να αφήνει εκεί άχρηστα οικοδομικά υλικά.

Τότε ζήτησαν τη συνδρομή των επιστημόνων του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης . Με τη μέθοδο της γεωφυσικής διασκόπησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα του υπεδάφους. Οι έρευνες ξεκίνησαν την Πέμπτη 30 Μαΐου παρουσία του εμπόρου. Σύντομα σε έναν από τους σορούς και τους όγκους χώματος το μηχάνημα «χτύπησε». Στο σημείο κάτω από χώμα πέντε μέτρων εντοπίστηκε το αγροτικό αυτοκίνητο του άτυχου επιχειρηματία.


Αμέσως προσήγαγαν τον έμπορο στην Ασφάλεια όπου ομολόγησε την πράξη του. Στη συνέχεια τους υπέδειξε σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρα από τον πρώτο λάκκο τους υπέδειξε με ακρίβεια τον δεύτερο όπου σε βάθος τριών μέτρων είχε θάψει την σορό του Γραικού.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν πως σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο δράστης, όταν ανακάλυψε ο Γραικός ότι του είχε δώσει πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με την αξία των ζώων του που υπολογίζεται γύρω στις 50.000 ευρώ, τον ακολούθησε και έφτασε πρώτος στην κτηνοτροφική του μονάδα. Εκεί τον βρήκε ο έμπορος, τσακώθηκαν, πιάστηκαν στα χέρια και κατά δήλωσή του έπεσε στο έδαφος χτύπησε θανάσιμα. Ισχυρίστηκε ακόμα πως δεν χρησιμοποίησε κάποιο αντικείμενο για τη δολοφονία του.

Στη συνέχεια και καθώς περίμενε τον συνεργάτη του να πάει στη μονάδα του με φορτηγό και να αποθέσει χώμα, αρχικά έκρυψε το αγροτικό του Γραικού και βιαστικά έσκαψε έναν λάκκο με τον φορτωτή του όπου έθαψε τον επιχειρηματία. Ο συνεργάτης δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, άφησε το χώμα και αποχώρησε από τη μονάδα του εμπόρου. Τότε εκείνος ολοκλήρωσε το “έργο” του.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο έμπορος συνέχισε να αποθέτει μπάζα στο σημείο.

Ο 46χρόνος έμπορος κρεάτων ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή την Τετάρτη το πρωί. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Αποστολίδης, τόνισε:

«Έχει κάποια εκδοχή ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η δική του εκδοχή είναι ότι τον επισκέφθηκε στην επιχείριση του, εκεί καβγάδισαν και ουσιαστικά εκεί επήλθε ο θάνατος».

Πηγή φωτογραφίες: life-events.gr, Thestival.gr. anikolouli.gr

0 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page