google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Τρώτε τσιπς απευθείας από τη συσκευασία; Δεν ξέρετε τι ΚΑΚΟ κάνετε στον εαυτό σας…
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Τρώτε τσιπς απευθείας από τη συσκευασία; Δεν ξέρετε τι ΚΑΚΟ κάνετε στον εαυτό σας…

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, όσο πιο μεγάλο είναι το μέγεθος μιας συσκευασίας, τόσο πιο πιθανό είναι να φάει κανείς μεγαλύτερη ποσότητα απ’ όση φανταζόταν όταν ξεκινούσε να τρώει απ’ αυτήν.

Αν, μάλιστα, έχει κανείς τη συσκευασία μπροστά του και παράλληλα παρακολουθεί τηλεόραση ή εργάζεται στον υπολογιστή, είναι παραπάνω από πιθανό πως θα βάζει το χέρι του απερίσκεπτα στη σακούλα με τα τσιπς ή στη συσκευασία με τα μπισκότα, χωρίς να συνειδητοποιεί τι κάνει.

Έτσι, θα φτάσει μέχρι τον πάτο της σακούλας χωρίς καν να το καταλάβει και στο τέλος θα ψάχνει και τα… ψίχουλα που έχουν απομείνει.

Είναι σίγουρα πιο εύκολο να μείνετε μακριά από μεγάλες ποσότητες, αν δεν έχετε δίπλα σας την συσκευασία με τα «καλούδια».

Γι’ αυτό αν αγοράζετε μεγάλες συσκευασίες επειδή σας έρχονται φθηνότερα, βάλτε σε ένα πιάτο ή ένα μπολ μια ποσότητα και την υπόλοιπη συσκευασία τοποθετήστε την σε μέρος που δεν θα είναι άμεση η πρόσβαση. Για παράδειγμα σε ένα ψηλό ράφι, που θα πρέπει να πάρετε σκαμνί για να τη φτάσετε, ή ακόμα σε έναν άλλο χώρο, όπως το υπόγειο ή η αποθήκη.

Αν πρέπει να… κοπιάσετε για να πάρετε κάτι να φάτε, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βαρεθείτε να μπείτε στη διαδικασία κι έτσι να μην ξεφύγετε από τα όρια.

Μην τρώτε λοιπόν απ’ ευθείας από τη συσκευασία. Χωρίστε το περιεχόμενο του πακέτου σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε τη μερίδα σας στο μπολ, στο πιάτο, ή ακόμα και σε μια χαρτοπετσέτα αν πρόκειται για τσιπς, μετρήστε δύο-τρία μπισκότα ή κράκερ και τα υπόλοιπα φυλάξτε τα.

Μην κάνετε… βουτιά στη σακούλα ούτε για να πιάσετε και να φάτε τα σπασμένα μπισκότα ή τα τρίμματα από τα τσιπς γιατί κι αυτά έχουν πολλές θερμίδες.

Αν τέλος δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό σκεφτείτε αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω: Μια συσκευασία τσιπς των 250γρ. έχει 1.260 θερμίδες! Μία μερίδα (περίπου 15-20 τσιπς) έχει 140 θερμίδες. Λοιπόν;

Πηγή trelogaidouri

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page