google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο στις 06:00 το πρωί ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο στις 06:00 το πρωί ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας για άσκοπους λόγους από αύριο στις 06:00 το πρωί ανακοίνωσε πριν από λίγο με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ενημερωθεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ για τον κάθε παραβάτη επιβάλλεται πρόστιμο 150€ για κάθε παράβαση που θα διαπιστωθεί.

Θα μπορεί να κυκλοφορεί μόνο όποιος κατευθύνεται από και προς την εργασία του ή πρόκειται για πρόσωπο που χρειάζεται φροντίδα ή για τρόφιμα.

«Από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Είτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα».

«Με φιλικό τρόπο προς τον πολίτη η δήλωση θα είναι εύκολα προσβάσιμη. ΕΛ.Α.Σ και το λιμενικό αναλαμβάνουν την εφαρμογή του νόμου και η εθνική», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Αναφορικά με το ποιοι εξαιρούνται από το νέο μέτρα ανέφερε: Τα μέλη της κυβέρνησης και της Βουλήςκρατικοί λειτουργοί και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων


1 Προβολή0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page