google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Βεβήλωσαν εβραϊκούς τάφους στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Βεβήλωσαν εβραϊκούς τάφους στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών

690_e022a5cb-09bf-4bc5-b593-580f4978d255

Στόχος βανδάλων έγιναν τάφοι της Εβραϊκής Κοινότητας στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών στη Νίκαια.

Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και έσπασαν τις επιτύμβιες στήλες σε τουλάχιστον τρεις τάφους στο τμήμα του νεκροταφείου που έχουν ταφεί μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας.

Οι βανδαλισμοί έγιναν αντιληπτοί χθες το πρωί από τον φύλακα του νεκροταφείου, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν σπάσει τις επιτύμβιες στήλες χωρίς να χρησιμοποιήσουν σφυριά ή άλλα αντικείμενα αλλά με τα πόδια τους τις κλώτσησαν με αποτέλεσμα να σπάσουν από την πτώση τους στο τσιμέντο.

6044bd74-745e-4c4d-a58f-a9e443c33841

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής επιχειρώντας να εντοπίσουν τις κινήσεις υπόπτων και κυρίως το μεταφορικό μέσο με το οποίο προσέγγισαν και διέφυγαν από το νεκροταφείο.

0553777f-e73a-453a-b911-5e18c3fe14ba

Σε ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα της Αθήνας τονίζει: «Η εικόνα είναι αποκρουστική και η απογοήτευσή μας μεγάλη. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε το αποτέλεσμα μιας πράξης βεβήλωσης στο Νεκροταφείο μας, είναι όμως η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε ότι η πράξη έγινε οργανωμένα και με σχέδιο σε τμήμα του Νεκροταφείου που δεν είναι ορατό από τις όμορες κατοικίες και με απίστευτη μανία. Η θέα των αποτελεσμάτων αυτής της ανίερης πράξης, μας προκαλεί βαθιά θλίψη και θυμό». Απευθύνει έκκληση στους θεσμούς της συντεταγμένης Πολιτείας, στη Δικαιοσύνη, στις Θρησκευτικές και Πνευματικές αρχές της χώρας και στην Κοινωνία των Πολιτών, να καταδικάσουν απερίφραστα και χωρίς καμιά επιφύλαξη τη βεβήλωση αυτή και να σταθούν με απόλυτα μηδενική ανοχή ενάντιοι σε τέτοια φαινόμενα βίας και μισαλλοδοξίας.

7244fb8d-5dad-4cc8-aa96-60771801f72d

«Τι είδους άνθρωποι είναι εκείνοι που μισούν νεκρούς; Ποιος και γιατί νιώθει ότι ενοχλείται από νεκρούς; Ο αντισημιτισμός έδειξε ένα από τα πρόσωπά του» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής. «Ας μην μείνουμε αδιάφοροι απέναντι σε μια πράξη που στρέφεται ενάντια σε μια βαθιά ανθρώπινη ανάγκη, τον σεβασμό των νεκρών. Ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου πρέπει να είναι για μας μια αιτία, ένας λόγος για να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες μας, ώστε το δηλητήριο του αντισημιτισμού να μείνει μακριά από την κοινωνία μας», συμπλήρωσε.

This slideshow requires JavaScript.

Πηγή: iefimerida.gr, ereportaz.gr


iefimeridalogo

ereportazlogo
0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page