google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Δήμος Αθηναίων: Τέλος στην παράνομη στάθμευση με 830 «έξυπνους» αισθητήρες σε ράμπες και διαβάσεις
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Δήμος Αθηναίων: Τέλος στην παράνομη στάθμευση με 830 «έξυπνους» αισθητήρες σε ράμπες και διαβάσεις


Ράμπα Α.Μ.Ε.Α. | PostersBlogNews Φωτογραφία Αρχείου
Ράμπα Α.Μ.Ε.Α. | PostersBlogNews Φωτογραφία Αρχείου

Σε ποια σημεία στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν εγκατασταθεί οι αισθητήρες


Τέλος στην παράνομη και «αντικοινωνική» στάθμευση των οχημάτων μέσα στην Αθήνα επιχειρεί να βάλει ο Δήμος με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και την εγκατάσταση «έξυπνων» αισθητήρων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ.

Πρόκειται για τη σταδιακή εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος αποτρεπτικής στάθμευσης, το οποίο σχεδίασε και ανέπτυξε η Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας.


Μέχρι στιγμής, έχουν εγκατασταθεί 830 αισθητήρες σε διαβάσεις και ράμπες - από τη Λ. Αλεξάνδρας, το Κολωνάκι και την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, το Κουκάκι και το Παγκράτι - με στόχο να εντοπίσουν οχήματα που σταθμεύουν παράνομα πάνω σε αυτές.


Πώς λειτουργεί το σύστημα

Κάθε αισθητήρας εμφανίζεται σε ηλεκτρονικό χάρτη του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Μέσω της πλατφόρμας απεικονίζεται η κατάσταση των αισθητήρων και ουσιαστικά η κατάληψη της διάβασης ή ράμπας από κάποιο όχημα. Ακολούθως, το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας αντιλαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο τις παραβάσεις και ενημερώνει τους παρακείμενους των σημείων δημοτικούς αστυνομικούς.


Φωτογραφία Eurokinisi | Χάρτης Αισθητήρων Ραμπών Α.Μ.Ε.Α. Δήμος Αθηναίων
Φωτογραφία Eurokinisi | Χάρτης Αισθητήρων Ραμπών Α.Μ.Ε.Α. Δήμος Αθηναίων

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πηγή από το Lifo.gr

2 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page