google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Κλείνουν τα σχολεία σταδιακά σε όλη την Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Κλείνουν τα σχολεία σταδιακά σε όλη την Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας


Κλειστά θα είναι τα σχολεία ήδη σε όλο τον νομό Αργολίδας με αποφάσεις των Δημάρχων των δήμων Άργους Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, ενώ παράλληλα σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, τα σχολεία στην Αττική ο ίδιος προτείνει να είναι κλειστά για τις ημέρες Δευτέρα 24/01/2022 και Τρίτη 25/02/2022, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας.



Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο», δήλωσε ότι: «Με δεδομένο ότι αύριο Δευτέρα και την Τρίτη τα πάντα θα είναι παγωμένα, η πρότασή μου είναι τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά».


Ο Περιφερειάρχης εξετάζει το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των παιδιών. Ωστόσο, το απόγευμα θα γίνουν όπως είπε οι επίσημες ανακοινώσεις, που θα ακολουθήσουν διευρυμένη σύσκεψη, ενώ αποφάσεις για τα σχολεία κατά τόπους θα ληφθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες από τις Περιφέρειες ανά τη χώρα.



Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο υδράργυρος έπεσε στους -10,4 βαθμούς Κελσίου στο Νέο Καύκασο Φλώρινας, στους -10 στο Περτούλι Τρικάλων, στους -9,7 στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας, στους -9,4 στο Μέτσοβο, στους -9 στη Βλάστη Κοζάνης, στους -8,8 στην Κλεισούρα Καστοριάς, στους -8,6 στη Φλώρινα και στους -8,4 στο Νευροκόπι.


Παράλληλα λόγω και του ισχυρού μέχρι τώρα παγετού στην Αργολίδα και οι τέσσερεις δήμαρχοι στον νομό Αργολίδας, με αποφάσεις τους ανακοινώνουν ότι τα σχολεία σε όλους του Δήμους του νομού της Αργολίδας, για συγκεκριμένες ημερομηνίες θα παραμείνουν κλειστά.



Πιο συγκεκριμένα στο Ναύπλιο με απόφαση του Δήμαρχου Ναυπλίου κύριου Δημήτρη Κωστούρου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημέρες 24 -25/01/2022, ενώ παράλληλα για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται είτε στον δημόσιο, είτε και στον ιδιωτικό τομέα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ είναι αποκλειστικά και μόνο στα χέρια των γονέων, το αν θα στείλουν τα παιδιά τους στους σταθμούς.



Επίσης στον Δήμο Άργους - Μυκηνών με απόφαση του Δημάρχου κυρίου Δημήτρη Καμπόσου, τα σχολεία θα παραμείνουν επίσης κλειστά, κατά τις ημέρες Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου του 2022 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ την Τρίτη στις 25 του μήνα θα επανεξεταστεί το θέμα τις λειτουργίας των σχολείων για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.


Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν για τις ίδιες ημερομηνίες και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί & παιδικοί σταθμοί στο Άργος.



Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης ανακοίνωσέ την απόφασή του με βάση και την οποία ανακοινώθηκε ότι όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Επιδαύρου, κατά τις ημερομηνίες 24 & 25 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά με ώρα έναρξης της λειτουργίας τους στις 10π.μ..



Στην Ερμιονίδα ο Δήμαρχος της περιοχής ανακοίνωσε ότι με απόφασή του όλες οι βαθμίδες των σχολικών μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας θα παραμείνουν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», από την Δευτέρα 25/01/2022 έως και την Τετάρτη 26/02/2022, δηλαδή τα σχολεία στην περιοχή της Ερμιονίδας, θα παραμείνουν κλειστά για τρεις ημέρες.



Παράλληλα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφασίσει την μη λειτουργία των σχολείων λόγω της κακοκαιρίας τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω της τηλεκπαίδευσης για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.


Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:


«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».


Το απορίας άξιο όμως εδώ αναφορικά με την συγκεκριμένη ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, είναι ότι πως θα γίνει η τηλεκπαίδευση, σε περίπτωση που υπάρξουν σοβαρές βλάβες στο σύνολο του δικτύου των τηλεπικοινωνιών, λόγω του σοβαρού παγετού και του χιονιού που επίκειται λόγω της πολύ σοβαρής αυτής κακοκαιρίας.




Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page