google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Με Ματ, ξύλο, λούσιμο νερού και χημικά έδωσαν απάντηση, στους ΗΡΩΕΣ Πυροσβέστες
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Με Ματ, ξύλο, λούσιμο νερού και χημικά έδωσαν απάντηση, στους ΗΡΩΕΣ Πυροσβέστες


Οι εποχικοί πυροσβέστες μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΠΣ), πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Λεωφόρο Κηφισίας έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου όταν δεν έλαβαν καμία απάντηση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά ο οποίος φυσικά και δυστυχώς δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματα τους, προκαλώντας έτσι την οργή των πυροσβεστών οι οποίο εκείνοι την στιγμή προχώρησαν σε κλείσιμο της λεωφόρου Κηφισίας.


Τότε το υπουργείο αντί να δώσει απάντηση στα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών, οι οποίοι επί έξι μήνες εποχικά έσβηναν τις φωτιές όλο το καλοκαίρι και καθόλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, τότε η κυβέρνηση τους αποκαλούσε ήρωες και τώρα με τα ΜΑΤ, την Ομάδα Δράση και την Αύρα να τους λούζει στην κυριολεξίας με νερό, χτυπώντας τους διέλυσε την συγκέντρωσή τους, και προχώρησε σε 5 προσαγωγές και το αποτέλεσμα όλης αυτής της ώμης βίας ήταν πέραν από τις προσαγωγές των 5 διαδηλωτών ήταν και ο σοβαρός τραυματισμός ενός φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο για να καλύψει δημοσιογραφικά την συγκέντρωση των πυροσβεστών.


Στο πλευρό των πυροσβεστών βρέθηκαν η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), οι οποίες με την σειρά τους κάλεσαν τους πυροσβέστες να συμμετέχουν μαζικά και να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση για να βρεθούν επιτέλους λύσεις στα διογκωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κάλεσε όλους τους πυροσβέστες, μόνιμους, πενταετείς και εποχικούς.


Στο πλευρό των πυροσβεστών βρέθηκαν ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Μπάμπης Βορτελίνος ο οποίος εκπροσωπεί το ΠΑΜΕ.


Η ΕΑΚΠ συμμετέχει στην κινητοποίηση διεκδικώντας:

  • Μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν στο έπακρο όλες οι πραγματικές κενές θέσεις που ξεπερνούν σήμερα τις 4.000 και αύξηση της οργανικής δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος στα επίπεδα που απαιτείται.

  • Κατάργηση του Κανονισμού Μεταθέσεων και επιστροφή των συναδέλφων που ξεσπιτώθηκαν και συνεχίζουν να ξεσπιτώνονται με μεταθέσεις μακριά από τα σπίτια τους.

  • Κατάργηση των επιφυλακών που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, για να καλύψουν τα τεράστια κενά, τις ελλείψεις και τις πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας. Όχι στους αντεργατικούς πειραματισμούς στο ωράριο εργασίας, ανθρώπινα ωράρια εργασίας στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στις πυρκαγιές, στις διασώσεις, στις παροχές βοήθειας.

  • Χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και την εργασία κατά τη διάρκεια Κυριακών και αργιών, όπως ισχύει για όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους.

  • Ένταξη του επαγγέλματός μας στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά.

  • Πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Αυξημένα μέτρα προστασίας του προσωπικού, μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η πανδημία του κορονοϊού.

  • Κατάργηση του νόμου 4662/2020 και όλων των συναφών νομοθετημάτων, που υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία της χώρας.

  • Κρατική ενίσχυση με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα επίπεδα που απαιτείται, για να αναβαθμιστούν σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η Δασική Υπηρεσία και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών και την αντιπυρική θωράκιση της χώρας, για να μην ξαναζήσουμε μεγάλες καταστροφές, ανθρώπινες απώλειες και απώλειες σε περιουσίες και στον φυσικό μας πλούτο.

Την άγρια καταστολή σε βάρος των πυροσβεστών κατά την διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου καταγγέλλει με την σειρά της μεταξύ των άλλων και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών η οποία στο δελτίο τύπου που εξέδωσε για τα χθεσινά επεισόδια τονίζει ότι:

«Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνάδελφους Εποχικούς Πυροσβέστες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ενώ η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτά τα δίκαια αιτήματά μας, προς το τέλος της συγκέντρωσης οι αστυνομικές δυνάμεις τελείως αναίτια έκαναν χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ρήψη νερού από την αύρα.


Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών επισημαίνει πως η ενέργεια αυτή δεν είναι μεμονωμένο γεγονός αλλά συνήθης τακτική προκειμένου η κυβέρνηση να επιβάλει «σιγή ιχθύος» στην όποια αντίδραση των εργαζομένων και να καθυποτάξει κάθε μορφή εκδήλωσης που θα διεκδικεί την υλοποίηση των αιτημάτων μας.


Μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι οι πυροσβέστες, μόνιμοι, πενταετείς και εποχικοί.»


Επίσης η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αντίστοιχο δελτίο τύπου για τις συλλήψεις των πυροσβεστών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:


«Σήμερα έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Πυροσβεστών. Τα βασικά αιτήματα της συγκέντρωσης ήταν η μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Π.Σ., κατάργηση του νόμου 4662/2020 και ένταξη του επαγγέλματος του πυροσβέστη στα Επικίνδυνα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Η απάντηση της κυβέρνησης στα παραπάνω αιτήματα που βελτιώνουν την εργασιακή κατάσταση των πυροσβεστών και την αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος για καλύτερη προστασία των συνανθρώπων μας και των περιουσιών τους ήταν, ρήψη νερού από τις αύρες, χημικά και συλλήψεις πυροσβεστών.


Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων μας που έχουν προσαχθεί σε αστυνομικά τμήματα.»


Το Π.Α.ΜΕ. με αντίστοιχη ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κρατική καταστολή και στο δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ., μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που με εντολή της κυβέρνησης χτύπησαν τη συγκέντρωση των πυροσβεστών. Οι πυροσβέστες διεκδικούσαν το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίησή τους.


Είναι γνωστή σε όλο το λαό η ανάγκη που υπάρχει για προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών. Αυτό έγινε ολοφάνερο ιδιαίτερα την περίοδο των πυρκαγιών όπου οι πυροσβέστες έδιναν τη μάχη για την κατάσβεσή τους.


Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις που έχουν απορρίψει το αίτημά τους αυτό.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ που έδωσε σήμερα το "παρών" στη μαζική διαδήλωση των πυροσβεστών στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους. Απαιτεί να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες. Απευθύνει κάλεσμα αγώνα στους πυροσβέστες και μαζί με το λαό να δώσουμε τον αγώνα για τη μονιμοποίησή τους. Η καταστολή και η τρομοκρατία δε θα περάσουν»


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση χτύπησε αυτούς που με αυτοθυσία έσβηναν φωτιές και τον Οκτώβρη τους απέλυσε!


Η ανακοίνωση - καταγγελία του Γραφείου Τύπου Της Κεντρικής Επιτροπής Του ΚΚΕ


«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των πυροσβεστών, χτύπησε αυτούς που όλο το καλοκαίρι, με αυτοθυσία, σβήνανε τις φωτιές, εργαζόμενοι με 6μηνες συμβάσεις και τους οποίους στα τέλη του Οκτώβρη απέλυσε, όπως κάνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.


Κι όλα αυτά τη στιγμή που είναι πασίγνωστο ότι η πρόσληψή τους είναι άκρως απαραίτητη στο Πυροσβεστικό Σώμα. Γι’ αυτό και το αίτημά τους για μονιμοποίηση είναι δίκαιο. Αυτό το αίτημα, που έθεσε ξανά το ΚΚΕ μέσω τροπολογίας, απέρριψε μόλις πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα σιωπούσαν.


Σήμερα, η κυβέρνηση προχώρησε ακόμα παραπέρα, χτυπώντας την κινητοποίηση των πυροσβεστών. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα τους και τους καλεί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για όλους εκείνους που, ενώ το καλοκαίρι υποκριτικά τους χτυπάνε την πλάτη, μόλις διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τους αντιμετωπίζουν με καταστολή.


Μόνο ο διαρκής μαζικός αγώνας, μαζί με τον λαό, μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά τους και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση»



*Οι φωτογραφίες προέρχονται όλες από το φωτογραφικό αρχείο του 902.gr






















Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page