google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Μεγαλύτερος έλεγχος των ΗΠΑ στις κινεζικές επενδύσεις στη Silicon Valley στον τομέα της τεχνητής νοη
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Μεγαλύτερος έλεγχος των ΗΠΑ στις κινεζικές επενδύσεις στη Silicon Valley στον τομέα της τεχνητής νοη

332450df83d4a9c7472f36af91611fd5

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνονται αποφασισμένες να κάνουν ακόμη πιο εξονυχιστικούς ελέγχους στις κινεζικές επενδύσεις σε αμερικανικές εταιρείες οι οποίες εργάζονται “πάνω” σε τεχνολογίες ευαίσθητες για την εθνική ασφάλεια της χώρας.


Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται αμερικανικούς αξιωματούχους, εν ενεργεία και μη.

Στο επίκεντρο έχει μπει το ενδιαφέρον της Κίνας για πεδία όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση, τα οποία έχουν προσελκύσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά κεφάλαια από την ασιατική χώρα. Η ανησυχία που εκφράζεται είναι ότι τέτοιες τεχνολογίας αιχμής, που αναπτύσσονται στις ΗΠΑ, μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την Κίνα για να αναβαθμίσει τις στρατιωτικές επιχειρησιακές της δυνατότητες ή και για να κάνει ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικές στρατηγικές βιομηχανίες της.

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχύσει τον ρόλο της Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS), η οποία ελέγχει υπό το πρίσμα της εθνικής ασφάλειας τις ξένες εξαγορές αμερικανικών εταιρειών. Σύμφωνα με μία μη δημοσιευμένη έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου, την οποία έφτασε στο Reuters, προειδοποιεί πως η Κίνα “ξεγλιστρά” από τους ελέγχους και αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητες τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας επενδυτικά σχήματα τα οποία δεν μπαίνουν στο στόχαστρο της CFIUS.

Τέτοια σχήματα είναι η συμμετοχή σε joint ventures, η απόκτηση μειοψηφικών “πακέτων” μετοχών ή οι επενδύσεις σε start-up στα αρχικά τους βήματα.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page