google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Ποιοι είναι οι «ανεξάρτητοι των πανεπιστημίων»
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Ποιοι είναι οι «ανεξάρτητοι των πανεπιστημίων»

Ποιοι είναι οι «ανεξάρτητοι των πανεπιστημίων» έχουμε αναρωτηθεί όλοι μας πολλές φορές αλλά δεν έχουμε βρει ως τώρα καμία πειστική απάντηση στο ερώτημα αυτό που μας ταλανίζει.

Εδώ θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα για πρέπει πλέον να ξεκαθαρίσουμε πρώτα από όλα τι σημαίνει παράταξη των «ανεξάρτητων».

«Ανεξάρτητοι» λοιπόν, και όπως βλέπετε το βάζω και σε εισαγωγικά, στην πράξη δεν υπάρχουν. Πρόκειται απλά για παρατάξεις που έστησαν τις πιο πολλές φορές από κοινού η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ. ΝΔΦΚ όταν δεν υπήρχε πλέον άλλος τρόπος να ελέγξουν τους φοιτητικούς συλλόγους.

Ποιές είναι η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ όμως;

Η ΠΑΣΠ ή αλλιώς γνωστή και ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι πρόσκειται πολιτικά αλλά και κομματικά στο ΠΑΣΟΚ(ΚΙΝΑΛ τώρα πλέον αφού άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς) αφού πρόκειται για την νεολαία του στα πανεπιστήμια.

Η ΔΑΠ.ΝΔΦΚ από την άλλη γνωστή και ως Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία (ΔΑΠ) – Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση (ΝΔΦΚ), είναι γνωστό πως πρόσκειται πολιτικά στην Νέα Δημοκρατία αφού τα μέλη της ΔΑΠ.ΝΔΦΚ είναι κατά κύριο λόγο και μερικά μέλη της ΟΝΝΕΔ κοινώς γνωστή ως η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτές οι δύο παρατάξεις λοιπόν βρίσκονται κατά κύριο λόγο πίσω από τις «ανεξάρτητες» παρατάξεις των φοιτητικών συλλόγων μέσα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, οπότε το να πιστεύουμε ακόμα ότι υπάρχει ανεξάρτητο φοιτητικό κίνημα στην ουσία είναι απλώς άστοχο ως και απατηλό θα μπορούσε κάποιος να πει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνένωσης ΠΑΣΠ και ΔΑΠ.ΝΔΦΚ σε μία κοινή παράταξη «ανεξάρτητη» όπως την χαρακτήρισαν τότε, είναι αυτή η ένωση των δύο προαναφερθέντων παρατάξεων σε μία κοινή «ανεξάρτητη» παράταξη στις φοιτητικές εκλογές του 2012 στο τότε ΤΕΙ Καλαμάτας(μετέπειτα ΤΕΙ Πελοποννήσου, νυν Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), στο τμήμα πληροφορικής, με όνομα ΦΑΚ ή αλλιώς «Φοιτητικό Ανεξάρτητο Κίνημα» που όπως καταλαβαίνεται μόνο ανεξάρτητο δεν θα μπορούσε να είναι.

Στην συγκεκριμένη παράταξη όμως που προέκυψε ύστερα από την ένωση των άλλων δύο παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ.ΝΔΦΚ με όνομα ΦΑΚ(το ακούς και σου έρχεται στο μυαλό το γνωστό αγγλικό που όμως παραπέμπει βέβαια σε κάτι προφανώς πιο πρόστυχο και για αυτό δεν το αναφέρουμε), συμμετείχαν επίσης μέλη τοπικών αναρχικών οργανώσεων καθώς επίσης τους στήριζαν και μέλη ακροδεξιών και ναζιστικών οργανώσεων.

Είναι φανερό ότι όλο αυτό το σκηνικό έγινε για να μπορέσουν η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ.ΝΔΦΚ τον συγκεκριμένο φοιτητικό σύλλογο του τμήματος πληροφορικής του τότε ΑΤΕΙ Καλαμάτας.

Όποιος λοιπόν πιστεύει στην ύπαρξη πραγματικών «ανεξάρτητων» από κόμματα παρατάξεων μάλλον κάτι λάθος και θα πρέπει να ψαχτεί λιγάκι ψάχνοντας το ιστορικό της κάθε «ανεξάρτητης» σε εισαγωγικά πάντα παράταξης από την δημιουργία της μέχρι σήμερα και θα καταλάβει προφανώς ότι εδώ κάτι δεν κολλάει.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page