google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Οι πολίτες επισημαίνουν τα προβλήματα του δημοτικού φωτισμού στην Κεφαλλονιά – Οι αναφορές των
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Οι πολίτες επισημαίνουν τα προβλήματα του δημοτικού φωτισμού στην Κεφαλλονιά – Οι αναφορές των

687dfb5f1a720535d77cc540f0e8e162_xl

Δημοσιεύουμε σήμερα αναφορές πολιτών σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει με τον δημοτικό φωτισμό στην Κεφαλλονιά.

Οι αναφορές των πολιτών

κ. Μιχάλης Ληξούρι «Υπάρχουν αρκετά κολονάκια του Δημοτικού φωτισμού στην περιοχή Λιβάδι στο Ληξούρι, τα οποία είτε είναι μονίμως σβηστά. Υπάρχουν και κάποια κολονάκια που είναι εντελώς κομμένα. Προβλήματα με καμένες λάμπες στον Δημοτικό φωτισμό υπάρχουν και στον Αγιο Δημήτριο»

687dfb5f1a720535d77cc540f0e8e162_xl
dsc00778

κ. Μικέλης, Σπαρτιά

Ο κ. Μικέλης ο οποίος είναι παράλληλα και Πρόεδρος της κοινότητας της περιοχής, μας επισημαίνει σκωπτικά για τον Δημοτικό Φωτισμό : «Είτε υπάρχουν λάμπες και δεν υπάρχει ηλεκτρολόγος, ή έχουμε λάμπες και ηλεκτρολόγο και δεν έχουμε γερανό , είτε έχουμε τα δυο άλλα και δεν έχουμε λάμπες! Πάντα κάτι λείπει ! Αυτή τη στιγμή στην κοινότητα των Σπαρτιών υπάρχουν 15 καμένες λάμπες στους οικισμούς». Κα Σωτηρία, Κουνόπετρα Επί τρία χρόνια, δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός στην περιοχή. Οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στους υπευθύνους του Δήμου χωρίς καμία ανταπόκριση.

κ. Άγγελος, Ραζάτα, θέση “Φελικα”.

«Δρόμος χωρίς δημοτικό φωτισμό από το 2010, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί μέχρι και σήμερα 10/1/2019»

κ. Παναγιώτης, Βλαχάτα

Ο πολίτης επισημαίνει το πρόβλημα με τις καμμένες λάμπες στο στο πάνω μέρος των Βλαχάτων (επανοχώρι) και τονίζει : «κάθε φορά που υπάρχει κακοκαιρία, μένουμε στο σκοτάδι»

Κ. Παναγιώτης Φαρακλάτα, στην αρχή του χωριού , στη γεώτρηση, εκτός λειτουργίας τμήμα του φωτισμού. Ο πολίτης έχει επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη επισκευής, χωρίς να έχει γίνει κάτι.

κ. Θανάσης, Δρόμος – Αγίας Ευφημίας – Κομιτάτων.

Καμένη λάμπα από τον Νοέμβριο του 2017 «Παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μου τόσο στον ηλεκτρολόγο του δήμου όσο και στους αρμόδιους τοπικούς ΑΡΧΟΝΤΕΣ δεν βρήκα καμιά ανταπόκριση.» επισημαίνει ο πολίτης ο οποίος υπογραμμίζει ότι πληρώνει 140 ευρώ το μήνα δημοτικά τέλη για την επιχείρησή του.

κ. Γερασιμούλα, Σβορωνάτα

Τα ξημερώματα , κατά τις 3 σβήνουν όλα τα φώτα από το πρατήριο και μετά και επικρατεί σκοτάδι. Επίσης τα δέντρα καλύπτουν τους λαμπτήρες οι οποίοι είναι και σπασμένοι.

κ. Ανδρέας ,Σκάλα.

«Όλη η παραλία με απαράδεκτο φωτισμό. Όταν έγινε ένας Δήμος αφαιρέθηκαν τα σωστά φωτιστικά που υπήρχαν και αντιστάθηκαν με ακατάλληλα μικρά που βραχυκλώνουν εύκολα. Να μπουν ψηλά φώτα

κ. Παύλος, Αργοστόλι, Οδός Ηροδότου, κοντά στο 4ο Δημοτικό.

Συνεχείς οχλήσεις για αντικατάσταση καμένης λάμπας , χωρίς ανταπόκριση.

κ. Κατερίνα, Κομιτάτα

Αγία Σοφία Κομιτάτων , Κατεστραμμένοι λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού

κ. Παναγής, Κομιτάτα

Για το ίδιο ζήτημα με την κ. Κατερίνα, ο πολίτης επισημαίνει : “Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ….ΕΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΡΩΤΑΩ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΟΥ ΠΑΝΕ”

κ. Μαρία, Σιμωτάτα

Μεταξύ Σιμωτάτων και Βλαχάτων στο υδραγωγείο , καμένη κολόνα σε επικίνδυνη στροφή κ. Χαρίκλεια, Λαϊκές κατοικίες, Αργοστόλι Αφαιρέθηκαν οι κολόνες και οι λάμπες στα πάρκα επί των οδών Βουτσινά και Τσιλιμιδού, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί

κ. Γιώργος, Καραβάδος

Μένουμε στον Καραβάδο σε μη κεντρικό σημείο. Πριν απο τις γιορτές, είχαν καεί τα φώτα σε 2 κολόνες του δημοτικού φωτισμού κοντά στο σπίτι μου, με αποτέλεσμα έξω απο το σπίτι μου και σε απόσταση 50 περίπου μέτρων να επικρατεί σκοτάδι πίσσα. Πέρα απο τα πρακτικά προβλήματα που δημιουργούνται, δημιουργείται και πρόβλημα ασφάλειας.


Κάθε μήνα οι πολίτες της Κεφαλλονιάς, μέσω των λογαριασμών ρεύματος, επωμίζονται τα δημοτικά τέλη, τα οποία αναλογούν σε υπηρεσίας φωτισμού και καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων / δρόμων.

  1. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, υπόχρεοι για την καταβολή των τελών είναι όσοι κάνουν χρήση των ακινήτων με οποιαδήποτε ιδιότητα και βαρύνονται με την εξόφληση της ηλεκτροδότησης τους.

  1. Για να υπολογισθεί το τέλος, λαμβάνεται υπόψιν η επιφάνεια του ακινήτου, ενώ σύμφωνα με νόμου του 1997, ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται απαλλάσσονται από την καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού, όσο μένουν κλειστά.

Δυστυχώς όμως, αν και οι πολίτες πληρώνουν κανονικά τα τέλη τους, σε πολλές περιπτώσεις , ειδικά σε χωριά δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που τους αναλογούν. Μεγάλο μέρος του δημοτικού φωτισμού είναι εκτός λειτουργίας καθώς οι λαμπτήρες δεν έχουν αντικατασταθεί , με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να βρίσκονται στο σκοτάδι. Ιδιαίτερα σε μερικές περιοχές, με λίγους κατοίκους, η απουσία φωτισμού , δημιουργεί μια εικόνα «νεκρού τοπίου» ειδικά τους χειμερινούς μήνες.


Στόχος με το κείμενο αυτό είναι να αναδειχτεί το πρόβλημα στο μέγεθος που καταγράφεται, καθώς όλοι οι πολίτες εφόσον έχουν ίδιες υποχρεώσεις, πρέπει να έχουν και ίδια δικαιώματα. Και είναι σοβαρή ευθύνη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής , η τήρηση της παραπάνω αρχής.

Η παραπάνω αναφορά στο πρόβλημα με τον δημοτικό φωτισμό στην Κεφαλλονιά αναδημοσιεύεται από το inkefalonia.gr.

12 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page