google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Έτσι θα είναι τα χαρτονομίσματα των 100€ και 200€
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Έτσι θα είναι τα χαρτονομίσματα των 100€ και 200€

nea_euro_xartonomisma

Οι περισσότεροι από εμάς δύσκολα έως σπάνια θα τύχει να κρατήσουμε στα χέρια μας χαρτονόμισμα των 100€ ή των 200€, πόσο μάλλον των 500€ που ίσως μόνο όσοι μικροί παίζαμε monopoly ευρώ θα το έχουμε κρατήσει στα χέρια μας και αυτό αλλά και τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα των 100€ και των 200€ αν και όχι στην κανονική τους μορφή.

Παρόλα αυτά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλοντας να ολοκληρώσει την δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων του ευρώ παρουσίασε τα δύο νέα χαρτονομίσματα των 100€ και 200€, τα οποία θα δοθούν στην κυκλοφορία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 28 Μαΐου του 2019.

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΚΤ, τα χαρτονομίσματα διαθέτουν νέα και καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας που αποτελούνται από ένα ολόγραμμα με κινούμενα σύμβολα και έναν βελτιωμένο αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα.

Μπορείτε να πάρετε μία ιδέα του πως θα μοιάζουν τα νέα αυτά χαρτονομίσματα στις ακόλουθες φωτογραφίες.

100_16
200_8

Όσο για το πως διαπιστώνεται η γνησιότητα τους, αυτό θα  γίνεται με 3 τρόπους.

Ο πρώτος τρόπος αφορά στον έλεγχο με την αφή,ο δεύτερος τρόπος αφορά  στον οπτικό έλεγχο και ο τρίτος τρόπος αφορά στην εξέταση των χαρτονομισμάτων  εξέταση υπό γωνία.

Συγκεκριμένα, στο ολόγραμμα στο επάνω μέρος της λωρίδας ασημί χρώματος υπάρχουν μικρά σύμβολα του ευρώ (€) που κινούνται γύρω από τον αριθμό της αξίας και γίνονται πιο καθαρά στο άμεσο φως.

Στη λωρίδα ασημί χρώματος εμφανίζεται επίσης η προσωπογραφία της Ευρώπης, η βασική εικόνα που απεικονίζει τον αντίστοιχο αρχιτεκτονικό ρυθμό και ένα μεγάλο σύμβολο του ευρώ (€).

Στα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ εμφανίζεται επίσης ένας βελτιωμένος αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα. Παρόλο που ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα παρουσιάζεται σε όλα τα υπόλοιπα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη», στη βελτιωμένη αυτή μορφή εμφανίζονται επίσης σύμβολα του ευρώ (€) μέσα στους αριθμούς της αξίας.

Αυτά τα δύο χαρτονομίσματα θα διαφέρουν σε μέγεθος από τα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ της πρώτης σειράς.

Πλην των χαρακτηριστικών ασφαλείας που είναι ορατά με γυμνό μάτι, τα τραπεζογραμμάτια ευρώ περιλαμβάνουν επίσης μηχαναγνώσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Στα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ, τα εν λόγω χαρακτηριστικά έχουν ενισχυθεί και νέα έχουν προστεθεί, με σκοπό την ταχύτερη επεξεργασία και εξακρίβωση της γνησιότητας των τραπεζογραμματίων.

Δείτε το βίντεο με τα νέα χαρτονομίσματα και τις διαφορές τους από τα παλιά στο βίντεο της Τράπεζας της Ελλάδας.


0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page