google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Βρέθηκε αιγυπτιακός τάφος που χρονολογείται πριν από 4.400 χρόνια – Βίντεο
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Βρέθηκε αιγυπτιακός τάφος που χρονολογείται πριν από 4.400 χρόνια – Βίντεο

000_1BM6GF

Οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για μια συγκλονιστική ανακάλυψη: Ένας τάφος που χρονολογείται πριν από 4400 χρόνια ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους στο πυραμιδικό συγκρότημα της Σακάρα, κοντά στο Κάιρο. Ο τάφος είναι «εξαιρετικά καλά διατηρημένος και διαθέτει γλυπτά μέσα», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Χαλέντ Αλ Ενανι.

Ο τάφος ανήκε σε έναν ιερέα που ονομάστηκε «Wahtye» και είναι πάνω από 4.400 χρονών, πρόσθεσε.

Ο τάφος είναι διακοσμημένος με σκηνές που απεικονίζουν τον βασιλικό ιερέα με τη μητέρα, τη γυναίκα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ανακοίνωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Ο «Wahtye» ήταν ιερέας υπό τον βασιλιά Νεφερίκκαρε κατά την πέμπτη δυναστεία (2500-2300 π.Χ.). Συνολικά, ο θάλαμος ταφής περιέχει 18 γωνίες με 24 αγάλματα.

Ο τάφος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με γλυπτά που αναπαριστούν σκηνές με τον κάτοχο του τάφου, την μητέρα του, την σύζυγό του και την οικογένειά του. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες εσοχές με αγάλματα που αναπαριστούν τον ιερέα και μέλη της οικογένειάς του.

Τον Νοέμβριο, στην ίδια περιοχή, οι αιγυπτιακές αρχές είχαν ανακοινώσει την ανακάλυψη επτά τάφων, τέσσερις από τους οποίους χρονολογούνται 6.000 χρόνια πριν, από την ίδια αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μεγάλο αριθμό σκαραβαίων και μονιμοποιημένων γατών.

Η Σακάρα, νότια του Καΐρου, είναι μία τεράστια νεκρόπολη στην οποία βρίσκεται η γνωστή κλιμακωτή πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ, η πρώτη πυραμίδα της περιόδου των Φαραώ.

Το μνημείο, το οποίο κατασκευάσθηκε περί το 2.700 π.Χ. από τον αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα μνημεία στην επιφάνεια της γης.

Δείτε φωτογραφίες από το τάφο του ιερέα της Αρχαίας Αιγύπτου: 

Τον Νοέμβριο η ίδια ομάδα Αιγυπτίων αρχαιολόγων ανακάλυψε φέρετρα για μούμιες γάτας και μούμιες σκαραβαίου, στην άκρη της νεκρόπολης της Σακκάρα. Από τα επτά φέρετρα, τέσσερα ήταν από το παλαιό βασίλειο, το παλαιότερο των κλασσικών περιόδων της Αρχαίας Αιγύπτου, και χρονολογείται πριν από 6.000 χρόνια.


*Φωτογραφίες από το Πρώτο Θέμα

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα και το palabourtzi.gr

1 Προβολή0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page