google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Μήνυση από τον Δήμο Ηρακλείου σε άτομο με σύνδρομο Down για εξαπάτηση με σκοπό την δόλια λήψη επιδόμ
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Μήνυση από τον Δήμο Ηρακλείου σε άτομο με σύνδρομο Down για εξαπάτηση με σκοπό την δόλια λήψη επιδόμ

1_949

Μήνυση κατά ατόμου που πάσχει από νοητική στέρηση λόγο συνδρόμου down.Το συγκεκριμένο άτομο λάμβανε μέχρι το 2013 το επίδομα αναπηρίας λόγο της πάθησής του με το σύνδρομο down. Η μητέρα του έκανε το 2013 αίτηση στον Ο.Γ.Α. για να πάρει το παιδί της την αναπηρική σύνταξη λόγο του συνδρόμου down. Η αίτηση για την αναπηρική σύνταξη εγκρίθηκε και το παιδί άρχισε να λαμβάνει την σύνταξή του κανονικά από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Όμως επειδή η μητέρα του προφανώς δεν γνώριζε ότι έπρεπε λόγο της αναπηρικής σύνταξης να διακοπεί το επίδομα συνέχισε να το αιτείται για λογαριασμό του παιδιού και να το λαμβάνει κανονικά μέχρι το 2015.

Το 2015 η μητέρα του παιδιού αντιλαμβάνεται μετά από λίγο ψάξιμο προφανώς ότι το παιδί πρέπει να σταματήσει να λαμβάνει το συγκεκριμένο επίδομα. Πηγαίνει λοιπόν στον Δήμο Ηρακλείου για να διακόψει την χορήγηση του επιδόματος και κάπου εδώ ξεκινάει ο Γολγοθάς.

Ο Δήμος Ηρακλείου λοιπόν όταν οι υπάλληλοί του διαπίστωσαν την γκάφα που είχαν κάνει θέλησαν έγγραφο με την υπογραφή του παιδιού για την διακοπή της χορήγησης του επιδόματος αναπηρίας. Το παιδί βεβαίως συναλλασσόταν με τον Δήμο μέχρι τότε μη νομίμως μέσω της μητέρας του. Υπέγραψε όμως το παιδί χωρίς να καταλαβαίνει τι κάνει και τι υπογράφει λόγο της νοητικής του στέρησης και δηλώνει μάλιστα ενυπόγραφα ότι λάμβανε κανονικά το επίδομα από το 2013 χωρίς να το δικαιούται.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι οι υπάλληλοι της δημοτικής αρχής δεν είχαν ζητήσει μέχρι τότε την υπογραφή του παιδιού μέσω κάποιου νόμιμου συμπαραστάτη και δεχόντουσαν έτσι απλά την υπογραφή από τον μη νόμιμο εκπρόσωπο του αναπήρου χωρίς να ενδιαφερθούν να ελέγξουν το αν ο ανάπηρος θα έπαιρνε τα λεφτά ή κάποιος άλλος, ενώ για την διακοπή του επιδόματος ζήτησαν από το άτομο με νοητική αναπηρία να υπογράψει έγγραφο που μάλιστα το ενοχοποιούσε και υπέβαλλαν εν γνώση της αναπηρίας αυτής μηνυτήρια αναφορά εναντίον του ατόμου με σύνδρομο down για εξαπάτηση με δόλο του Δήμου Ηρακλείου για την χορήγηση και λήψη του επιδόματος την περίοδο 2013 με 2015.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια με το κατηγορούμενο με αναπηρία άτομο να αθωώνεται από τους δικαστές του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης οι οποίο προφανώς γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει ακαταλόγιστο ατόμου με αναπηρία με δείκτη νοημοσύνης μόλις 45.

Είναι φανερό πως πρέπει να ξεκινήσει πλέον εισαγγελική έρευνα για τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης πριν βρεθεί και κάποιο άλλο άτομο με αναπηρία στο ρόλο του κατηγορουμένου εξαιτίας της ανικανότητας κάποιων ανθρώπων να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page