google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8 Προσφυγή κατά της αποφυλάκισης του παιδοκτόνου της Κρήτης εξετάζει η μητέρα των παιδιών
top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Προσφυγή κατά της αποφυλάκισης του παιδοκτόνου της Κρήτης εξετάζει η μητέρα των παιδιών

BBQfSQc.img

Η αποφυλάκιση του παιδοκτόνου της Κρήτης έχει αναστατώσει σε υπερθετικό βαθμό την ζωή της τραγικής μητέρας, Αργυρώς Μεταξάκη και της οικογένειας της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα μαζί με τον δικηγόρο της κ. Χρήστο Τόλο ήδη κάνουν κάποιες κινήσεις σε συνεννόηση με τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές με πρωταρχικό σκοπό την προστασία της οικογένειας της.

Εξετάζεται ακόμα και να προσφύγουν κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας για την αποφυλάκιση του 61χρονου Γιώργου Μεταξάκη.

Στο πλαίσιο των επαφών συναντήθηκαν χθες και με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου ενώπιον του οποίου εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας απαγορεύει στον παιδοκτόνο να μεταβεί ή να διαμείνει στο νομό Ηρακλείου.

Ο 60χρονος, σήμερα παιδοκτόνος, που είχε καταδικαστεί με τρις φορές ισόβια αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού την περασμένη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.



Το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Ήταν Σεπτέμβριος του 1999. Ο Γιώργος Μεταξάκης βρισκόταν σε διάσταση με την γυναίκα του, με την οποία ήταν δεύτερα ξαδέρφια και είχαν κλεφτεί 13 χρόνια πριν.

Τρεις μήνες νωρίτερα ο Γιώργος– σε μία προσπάθεια να πείσει την γυναίκα του να γυρίσει ξανά κοντά του απήγαγε τα τέσσερα παιδιά του – τρία αγόρια και ένα κορίτσι – και απειλούσε να τα σκοτώσει.

Ότι δεν έκανε τον Ιούνιο, φαίνεται πως το έκανε στις 20 Σεπτεμβρίου. Εκείνο το απόγευμα, πήρε με το αυτοκίνητο του την 12χρονη κόρη του, τον 10χονο Γιάννη, τον 4χρονο Νικόλα και το 2χρονο αβάπτιστο γιο του για να πάνε μία βόλτα.

Ο Γιώργος Μεταξάκης πάρκαρε το αυτοκίνητο του στον ποταμό του Αλμυρού στο Ηράκλειο και έδεσε το κορίτσι στο λεβιέ των ταχυτήτων και οδήγησε τα τρία αγόρια στην όχθη του ποταμού. Εκεί τα πέταξε στα νερά του ποταμού και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε με την κόρη του στην περιοχή του Μοχού όπου και την εγκατέλειψε.

Όταν τα παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά ο ίδιος απέδωσε τον θάνατό τους σε ατύχημα ωστόσο μετά από πιέσεις ομολόγησε.

Τραγικές φιγούρες σε όλη αυτήν την ιστορία ήταν τόσο η – εν διαστάσει – σύζυγός του και μητέρα των παιδιών όσο και η 32χρονη, σήμερα κόρη τους.

Στο δικαστήριο δεν είπε ούτε μία… λέξη

Ο Γιώργος Μεταξάκης, μία ημέρα μετά το φρικτό έγκλημα, συνελήφθη από τις αρχές και προφυλακίστηκε.

Όταν ήρθε η ώρα της δίκης ο παιδοκτόνος αρνήθηκε να απολογηθεί και δεν είπε ούτε μία… λέξη.

Το δικαστήριο τον ενέκρινε τρεις φορές ισόβια, μία για κάθε παιδί. Ο ίδιος κατέθεσε έφεση προκειμένου να δικαστεί σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο ωστόσο όταν ήρθε η ώρα της δίκης δεν εμφανίστηκε.

Πηγή Πρώτο Θέμα

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page